”FÖRINTELSEN” En undersökning i början av året visade att tron på förintelsen minskat drastiskt i Nederländerna. Då lärare nu rapporterar att det så kallade folkmordet inte tas på allvar av elever kriminaliserar regeringen nu ifrågasättandet av den judiska myten.

I fredags godkände den avgående nederländska regeringen en ny lagändring som kriminaliserar ”förnekande, förminskande eller att uttrycka stöd för förintelsen”. Enligt The Algemeiner ska ”brottet” kunna ge upp till 1 års fängelse.

— Förnekelse av denna sorts avskyvärda brott är det som är inne för tillfället, kommenterade den turkiska justitieministern, Dilan Yeşilgöz.

Nordfront rapporterade i början av året att antalet förintelsetroende i Nederländerna minskat drastiskt. Nu slår även lärare larm om att eleverna ”förminskar förintelsen” på historielektioner i landets skolor. I en enkätundersökning som publicerades i februari rapporterar över 42 procent av landets lärare att de har upplevt antisemitism i sina klassrum.

I ett uttalande säger den nederländska regeringen att man nu uppfyller sina ”europeiska plikter” då man specifikt kriminaliserar ifrågasättande av den så kallade förintelsen.