UTRIKES. Amerikanernas beslut om att skicka krigsfartyg till den koreanska halvön är något som upprört Nordkorea som nu hotar med att sänka ett hangarfartyg.

Den nytillträdda Trump-administrationens beslut om att skicka örlogsfartyg till japanska havet har gjort nordkoreanerna mycket upprörda. I uttalanden i kommunistpartiets officiella tidning hotar man nu att sänka hangarfartyget USS Carl Vinson.

Enligt uppgifter har fartyget kallats för en ”vidrig best” som kan komma att sänkas i syfte att visa upp Nordkoreas militära styrka. Samtidigt hävdar den japanska flottan att de har skickat två jagare för att öva tillsammans med den amerikanska flottgruppen.

Spänningarna mellan Nordkorea och USA med allierade har ökat betydligt på sistone. Under de senaste veckorna har USA satt Nordkorea under press samtidigt som nordkoreanerna anklagats för att försöka utveckla kärnvapen. Tidigare i veckan uttalade USA:s vicepresident Mike Pence att ”tålamodet är slut” med Nordkorea, som i sin tur ska ha svarat med en rad hotelser.

Källa:
N. Korea ready to sink US aircraft carrier with a ‘single strike’ – official paper


  • Publicerad:
    2017-04-23 22:40