KULTURMARXISM. Glimtar ur TV-spelet ”Middle-earth: Shadow of War” visades idag upp i en trailer. Spelet innehåller politiskt korrekta hädelser mot Tolkiens verk, något som inte uppskattats av många fans.

Skärmdump från det nya spelet ”Middle-earth: Shadow of War”.

En trailer från TV-spelet ”Middle-earth: Shadow of War” som planeras att släppas i augusti i år visades idag upp inför publik i form av en trailer. I trailern syns bland annat flera svarta soldater som strider på Gondors sida, något som överhuvudtaget inte stämmer överens med John Ronald Reuel Tolkiens böcker om Midgård.

En av alla som kommenterat trailern på Facebook frågar sig ironiskt ”sedan när accepterade Gondor haradrim som medborgare eller ens soldater?” Gondor är en utpräglat europeisk civilisation i Tolkiens värld som strider mot den onde internationalisten Sauron. Denne använder sig bland annat av det svarta folkslaget haradrim som soldater i hans arméer.

Kommentaren sticker ut som en av de som fått flest gilla-markeringar. Några av de som gillat är själva svarta.

Det här är inte det första exemplet på när ”moderna” tolkare av Tolkiens verk försökt förändra dessa med politisk korrekthet. I filmatiseringen av Hobbit-trilogin var flera av staden Sjöstads invånare svarta, något som även det väckte missnöje bland rättrogna fans.

Nordfront har tidigare skrivit en artikel om Tolkien och hans rasmedvetenhet.

Källa:
Shadow of War 


  • Publicerad:
    2017-02-27 22:20