UKRAINA. Chefen för Odessas räddningstjänst säger nu att det hundratal pro-ryska demonstranter som mördades i Odessa inte dog av vare sig rökgasförgiftning eller av branden, utan av en hittills okänd anledning.

Omkring 100 demonstranter tros ha dödats i Odessa.

Omkring 100 demonstranter tros ha dödats i Odessa.

De pro-ryska demonstranterna som mördades i Odessa dödades på bara några sekunder, men inte av rök eller kolmoxidförgiftning. Detta påstår chefen för Odessas räddningstjänst, Vladimir Bodelan, på sin Facebook.

— Jag är 99,9 procent säker på att folket som dödades i fackföreningshuset dog på sekunder och inte kvävdes av röken eller dödades av elden, säger Bodelan.

Räddningschefen befann sig utanför byggnaden under branden och säger att även innan röken spred sig inomhus såg han människor därinne som hade svårt att andas och kippade efter luft.

— Jag kan inte förklara varför de hade så svårt att andas, men jag är 100 procent säker på att det inte var på grund av röken, säger Bodelan.

Över 350 pro-ryska demonstranter bars ut från byggnaden varav 42 har identifierats som döda och över 60 fortfarande vårdas på sjukhus för stora skador. 48 personer saknas fortfarande efter branden. Enligt räddningschefen var det värsta med uppdraget att de pro-ukrainska demonstranterna sköt omkring sig och hindrade räddningspersonalen från att hjälpa de drabbade.

Källa:
Odessa massacre victims died in seconds, not from smoke – emergency service chief


  • Publicerad:
    2014-05-15 13:30