FOLKMORD. När SSU Hylte lade upp en bild på sin nya styrelse visade det sig att den dominerades av afrikanska män. Bilden är nu av okänd anledning raderad.

Den omtalade bilden på styrelsen som SSU Halland lade upp på Facebook.

När SSU Halland skulle presentera lokalavdelningen i Hyltes nya styrelse laddade man upp ett foto. På fotot ser man att sex av de nio ledamöterna är östafrikaner. Den enda ledamoten som ser svensk ut på bilden är en kvinna med dvärgväxt som står längst fram.

Tidningen Nya Dagbladet skriver också att Facebookgruppen “SSU Hallands medlemsgrupp” består av en förkrossande majoritet icke-svenskar, samt att SSU Hallands ombudsman heter Abdirahman Siyad och att distriktsordföranden heter Aida Birinxhiku.

Av okänd anledning har SSU Halland raderat den omtalade bilden från sin Facebooksida.

Uppdatering:

SSU Halland har nu publicerat ett inlägg där de förklarar varför den uppmärksammade bilden raderas:

Natten till igår publicerades en bild på SSU Hyltes nyvalda styrelse. Inom loppet av några timmar fångades inlägget upp av den högerextrema miljön på nätet och bilden drog åt sig mycket uppmärksamhet i dessa forum och hatiska och direkt brottsliga kommentarer framkom. Med hänsyn till integriteten hos våra medlemmar och den hatstorm som bilden medförde tog vi beslutet att avlägsna bilden. Skärmdumpar togs och fortsatte spridas alternativmedia. Hatet fortsatte.

Man menar att socialdemokratin är sprungen ur ”idéer om jämlikhet och rättfärdighet för alla” och att SSU:s ”svar” på de påstådda hatbrotten ”kommer vara rättframt och rakt”.

Källa:
SSU raderar omtalad bild på nya styrelsen


  • Publicerad:
    2018-06-03 11:00