ÖSTERSUND. Brottsmisstänkte Daniel Kindberg som sponsrat vänsterextremism inom fotbollslaget ÖFK och varit VD för kommunala Östersundshem kräver nu sex månaders extra lön från Östersundsborna.

Daniel Kindberg under en pressträff rörande brottsmisstankarna mot honom. Skärmbild: svt.se.

Skattebetalarna i korruptionsdrabbade Östersund kan nu tvingas betala lön till ÖFK:s och kommunala bostadsbolaget Östersundshems tidigare chef Daniel Kindberg. Kindberg kräver sex månaders lön från Östersundsborna, trots att han enligt ett pressmeddelande från Östersundshem i April då sade upp sig med omedelbar verkan.

Med tanke på hur korrumperat Östersunds kommun är kan det mycket väl bli så att den för ekobrott brottsmisstänkte Kindberg får som han vill. Det finns många makthavare i Östersund som inte anhållits för brott, men som kanske borde bli det. Att dessa ska fatta beslut som tar parti för medborgarnas intressen mot etablissemangets är inte alldeles självklart.

Förutom en månadslön på 92 000 kronor har Kindberg dessutom ett ”pensionstillägg” på omkring 30 000 kronor i månaden. Pengar som också måste betalas ut, om den arbetsbefriade VD-lönen ska betalas.

Kindberg: ”Journalisterna är ett demokratiproblem”
Om brottsmisstänkte Kindberg visar sig vara skyldig till anklagelserna faller ett tungt ansvar på Östersunds vänsterextrema journalistkår, som istället för att granska makthavarna lagt sin tid på att granska oppositionen. Kindberg själv, som är känd för att ha gjort fotbollslaget ÖFK till Sveriges mest rabiata vänsterextrema lag, har enligt uppgifter gjort en liknande analys:

Ibland försöker SRJ klämma dit Kindberg om hans dubbla poster och yviga fastighetsaffärer men man lyckas aldrig. Kindberg är för skicklig, för rutinerad. Han har ett förflutet inom den militära underrättelsetjänsten och är inte ett dugg rädd för journalister. Han ställer alltid upp på att bli intervjuad och en gång morrar han till mig på sin lite släpiga Ångermanlandsdialekt:

— Journalisterna i Östersund är för jävla usla. De skulle inte kunna sätta dit mig ens om jag gav dem all information de behöver. Det är för fan ett demokratiproblem! Med så svag lokalmedia!

Citatet kommer från författaren och journalisten Jens Ganmans artikel ”SVERIGES RADIO – rapport från värdeavgrunden”.

I samma sammanhang berättar Jens Ganman om hur den vänsterextreme reportern Fredrik Vestberg ”inte vågar möta Kindberg öga mot öga” utan ”smyger in i studion” efter att Kindberg lämnat den. Vänsterextreme Vestberg är känd för att använt sig av SR:s logo när han öppet hetsat mot lågutbildade och sverigedemokrater.

Artikeln redogör även för hur lyckliga makthavarna i Östersund är över att journalisterna hjälpt politikerna att undvika motreaktioner från väljarna.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.


  • Publicerad:
    2018-06-18 11:30