CENSUR. Den judiska lobbyorganisationen Safer Web stämmer nu Apple för att företaget på sin Appstore tillhandahåller appen Telegram – där, påstår man, ”våld mot judar och svarta” förespråkas.

Efter stormningen av Kapitolium har flera teknikjättar i ökad utsträckning börjat stänga av användare med misshagliga åsikter samt sajter och appar där sådana åsikter saluförs.

Lobbygrupper har pressat teknikföretag för att få dem att ta sådana steg.

I söndags stämde lobbygruppen Safer Web (CSW) företaget Apple för att man har appen Telegram i sin Appstore.

CSW hävdar härvid att denna app används av ”vit makt-anhängare, antisemitiska extremistgrupper, inklusive Proud Boys, Boogaloo Bois och QAnon samt av extremistgrupper baserade i Ryssland och Europa som uppmuntrar till våld mot judar och svarta amerikaner”.

Apple anklagas vidare för att uppvisa underlåtenhet mot Telegram trots att man känner till att appen ”används för att skrämma och hota oliktänkande”.

”Kommunikationskanal för den ryska regeringen”
I stämningsansökan hävdar man att Telegram nyttjas som en ”kommunikationskanal för den ryska regeringen för att sprida information i syfte att öka rasmotsättningarna i USA och i Europa”.

CSW hänvisar uttryckligen till hur Anti-defamation League (ADL) ”visat vägen” genom att verka för att användare som Donald Trump och appar såsom Gab försvinner från internet.

Så här kommenterar CSW:s ordförande, den sionistiska juden Marc Ginsberg lobbygruppens stämningsansökan:

— Apple är skyldiga det amerikanska folket att uppfylla sitt löfte samt Apples policy och stänga ner Telegram tills appen slutar understödja terrorism och extremistisk uppvigling mot judar, svarta amerikaner och inte hotar det amerikanska folkets säkerhet.


  • Publicerad:
    2021-01-18 20:50