SVERIGE. En man som är dömd för sexualbrott mot barn lyckades adoptera sin styvson. Nu har mannen gömt pojken i Thailand och vägrar samarbeta med svenska myndigheter.

Under november förra året godkände Socialnämnden att en man, som utnyttjat en femårig flicka sexuellt, fick adoptera sin elvaårige styvson efter att pojkens mamma hade gått bort. Socialnämndens utredning blev hårt kritiserad och en ny utredning startades där mannen inte ansågs som lämplig vårdnadshavare, pojken fick däremot fortsätta att bo hos mannen.

Under december förra året tog mannen med sig sin styvson till Thailand och lämnade sedan kvar pojken i landet. Advokat Ingrid Wiklund, som utsetts till pojkens juridiska vårdnadshavare anmälde då den pedofila mannen för egenmäktighet med barn. En förundersökning påbörjades men lades senare ned. Ärendet ligger nu hos thailändska myndigheter och thailändsk polis försöker att hitta pojken.

Styvpappan själv vägrar att uppge var pojken befinner sig och menar i en intervju att han inte har tänkt att samarbeta med svenska myndigheter. Han har dock antytt att pojkens mors önskan var att elvaåringen skulle återförenas med sin biologiska pappa i Thailand, något som i dagsläget är oklart om det har skett. Styvpappan uppger även att han själv planerar att flytta till Thailand.

— Jag tänker inte medverka till något. Skulle jag säga till pojkens pappa att han ska skicka sin son till Sverige och sedan aldrig få se honom?!, uppger pedofilen.

Källa:
Pedofil lämnade sin  styvson – i Thailand


  • Publicerad:
    2014-10-07 19:00