INRIKES. Med det fina vädret kommer även zigenska så kallade vägpirater. Nu uppges de ha kommit till Sörmland för att sälja falskt guld och råna dig på din plånbok.

Nu har vägpiraterna kommit till Sörmland och bilisten Axel Qvarnström stötte på zigenarna vid första rastplatsen på väg 52 efter Vingåker, mot Katrineholm.

Jag åkte förbi rastplatsen mellan Vad och Kjesäterskorset. Jag såg redan på håll att en bil stod väldigt dumt till precis intill infarten. Jag hade alldeles nyligen läst om vägpiraters tillvägagångssätt på polisens egen hemsida så jag anade genast att någonting inte stod helt rätt till. 50 meter innan jag passerar platsen så störtar en kvinna i 35-årsåldern ut, mer eller mindre mitt på vägen, skriver han.

Kvinnan ska ha flaxat med armarna och rört sig med hela kroppen för att signalera till Qvarnström att stanna. Han blev tvungen att stå på bromsen för att inte köra på kvinnan. Eftersom han anade oråd valde han att lämna platsen och tillkalla polis. Polisen berättade för Qvarnström att det var fler bilister som sett zigenarna och en del ska ha blivit lurade.

Det känns mycket obehagligt. Det absolut värsta som finns är kriminella som spelar på folks medmänsklighet och empati. Jag hörde dessutom av en slump på radio dagen efter, att vägpirater hade varit på samma väg, 52:an, mellan Vingåker och Örebro under förra veckan, fortsätter han.

Polisen varnar nu för vägpiraterna på sin Facebooksida och uppmanar folk att vara på sin vakt. ”Det kanske ser ut som om de har fått fel på bilen, men det är ett fult knep för att få er att stanna. Stanna inte om du är osäker. Ring oss på 114 14 och berätta vad du har sett”, skriver de.

Källa:
Vägpiraterna kan ha nått Sörmland


  • Publicerad:
    2016-03-28 18:45