INRIKES. Den kvinnliga polis som slipper åtal för delaktighet i dödsskjutningen av Eric Torell greps enligt egen utsago av panik och tömde magasinet när hon besköt den utvecklingsstörde 20-åringen.

När beslutet fattades att väcka åtal mot tre poliser som var inblandade i dödsskjutningen av utvecklingsstörde Eric Torell undantogs en kvinnlig polis från åtalet. Kvinnan greps enligt egen utsago av panik, fick tunnelseende och sköt tills tjänstevapnets magasin var tomt. Hon kan heller inte avgöra hur många skott hon avlossade.

Enligt det som sagts i polisförhör närmade sig Eric poliskvinnan, som befann sig nära ett hörn vid en innergård, men stannade inte när hon beordrade detta. Istället fortsatte han tills han gått förbi poliskvinnan, för att därefter vända sig om och rikta den leksakspistol han hade med sig mot henne, varpå hon öppnade eld. Så här beskriver kvinnan sina känslor under händelseförloppet:

Det enda jag tänkte var, det här är ren och skär fälla. Det här känns förjävligt, jag har blivit inlurad här. Dom tankarna som går hos mig är att det här måste vara något psykfall, suicide by cop eller någonting såhär, alltså det är verkligen det som går i mitt huvud.

Enligt SVT ska anledningen till att kvinnan inte åtalas vara att hon slutade skjuta när hon insåg att 20-åringen inte var något hot. Exakt hur man har landat i den slutsatsen, när hon sköt tills magasinet var tomt, är oklart.

Källa:
Hon sköt mot Eric Torell men slipper åtal


  • Publicerad:
    2019-04-17 22:15