INRIKES. Polismyndigheten har inlett ett disciplinärende mot en polisman i Stockholm som poserat i sin uniform på ett sexforum och menar att hans agerande riskerar att skada förtroendet för polisen. 

En anställd polis i Stockholm har i en kontaktannons på internet visat bilder på sig själv i polisuniform. Han har även visat bilder på en polisbricka, batong och polisskjorta. På forumet kallade sig mannen för ”Konstapel Sträng”.

Polismyndigheten inleder nu ett disciplinärende och skriver i sin anmälan att mannens handlande riskerar att skada förtroendet för polisen. Man menar att polismannen bör åläggas en disciplinpåföljd i form av ett löneavdrag.

Den anklagade polisen erkänner att det är han som är på bilderna och framhåller att det funnits ett ”uniformsintresse” på den aktuella hemsidan, vilket var vad han tänkte på när han publicerade bilderna. Han säger att han är ångerfull och har tagit bort bilderna.

I valrörelsen 2018 hamnade en annan polisman i blåsväder efter att ha figurerat i uniform på valaffischer för partiet Medborgerlig samling.

— Man får inte som polisanställd, i uniform, uttrycka några politiska åsikter överhuvudtaget, sa vid det tillfället Varg Gyllander, presschef för polisen i Stockholm.

Källa:
Polis poserade i uniform på sexforum


  • Publicerad:
    2019-06-25 12:40