INRIKES. Regeringen har beslutat att det nu kommer att skjuta till med 700 miljoner kronor till polisen i år. Summan är inte inräknad i de två miljarder kronor som regeringen redan har lagt på polisen fram till och med 2020.

Regeringen har beslutat att de tänker skjuta till med 700 miljoner extra i år till den svenska polisen som lider av enorm resursbrist. Det blir därmed regeringens riktigt stora extrasatsning för 2017 i den vårbudget som kommer att presenteras den 18 april.

— Det är 700 miljoner kronor för att förbättra polisens verksamhet redan under innevarande år, säger inrikesminister Anders Ygeman.

Pengarna ska gå till att fler poliser ska kunna anställas men också till att förbättra exempelvis den forensiska verksamheten, alltså möjligheten att få vapenprov och dna-prov i undersökningar.

Rikspolischef Dan Eliasson, som orsakat stort missnöje inom poliskåren, är glad över beskedet. Han säger:

— Det är oerhört glädjande att vi får ett sådant starkt besked från regeringen redan från år 2017. Vi har anställt väldigt många civilanställda och nu får vi pengarna för att finansiera det. Man tar situationen i vissa delar av Sverige på utomordentligt stort allvar. Det är tydligt att regeringen vill ge oss stöd och bättre möjlighet att bekämpa skjutningar och gängkriminalitet.

Källa:
Polisen får 700 miljoner kronor extra


  • Publicerad:
    2017-04-07 12:40