Under tisdagen genomförde Madonna en konsert i Moskva där hon uttalade stöd för den feministiska punkgruppen ”Pussy Riot” vars medlemmar sitter fänglades i Ryssland för huliganism. Stödet visades genom att hon bland annat hade målat gruppens namn på ryggen och berättat för publiken att hon ber för medlemmarna.

Madonna har nyligen varit i Paris och moraliserat över franska angelägenheter genom att avbilda den nationalistiska presidentkandidaten Marine Le Pen tillsammans med ett hakkors, vilket fick delar av publiken att kasta flaskor mot henne. Hennes stöduttalande för ”Pussy Riot” har väckt missnöje även i Ryssland – och det på politisk nivå. Vice statsministern skrev följande på Twitter: ”Med åldern försöker varje ex-H läxa upp andra om moral. Speciellt under världsturnéer. Ta antingen av dig ditt kors eller sätt på dig ett par trosor”.

Russia Today uppfattade tweeten som ett angrepp på Madonna och skriver”Rogozin anklagade inte Madonna direkt, men tajmningen lämnade inga tvivel – all rysk media uppfattade uttalandet som en attack på Madonna och det förkortade epitetet var enhälligt dechiffrerat som hora”.

Rogozin svarade med ett nytt inlägg på Twitter där han ironiserar över att andra kopplar samman Madonna med hans uttalande: ”Det är märkligt att alla förstod min tweet på samma sätt, öven fast förkortningen också skulle kunna betyda gudinna eller ballerina. Alla associerade mitt uttalande med Madonna trots att jag inte nämnde ett ord om henne”.


  • Publicerad:
    2012-08-13 00:32