POLITIK. En sionist på Samhällsnytt har skrivit en artikel där han kräver att Alternativ för Sverige blir sionister.

Sionisten Stefan Torssell kräver i en långrandig debattartikel på Samhällsnytt att Alternativ för Sverige blir sionister och tar ställning för Israel i landets konflikt med Palestina.

I artikelns inledning fastslår Torssell sin egna sionistiska ståndpunkt:

Innan jag fortsätter kan det vara bra för läsarna att känna till min ståndpunkt. Jag försvarar det judiska folkets rätt till sitt eget land och det judiska folkets rätt att själva forma sin framtid. Jag är emot en tvåstatslösning för Israel.

Torssells artikel innehåller gigantiska logiska glapp, däribland påståendet att AfS ”för alltid kommer att vara dömt att stå utanför riksdagen” om de förespråkar en tvåstatslösning. Detta trots att Sveriges regering erkänt Palestina och Socialdemokraterna knappast är på väg att åka ur riksdagen på grund av det. Sionism är ett särintresse i Sverige, inte något svenska folket brinner för.

Men enligt Torssell var regeringsbeslutet om att erkänna Palestina 2014 ”vidrigt” ”högmod” som ”river upp gamla antisemitiska tongångar”.

Debattartikeln är dessutom lömsk och Torssell antyder att Gustav Kasselstrand och William Hahne 2011 var unga och dumma när de skrev en debattartikel där de krävde att SD skulle erkänna Palestina. Torssell menar alltså att de borde veta bättre idag och även om partiledaren och den vice partiledaren själva inte ändrat åsikt menar Torssell att partiets andra riksdagskandidater borde få vara med och bestämma hur partiet ska se på Israel-frågan:

Afs har nu 50 kandidater på sin riksdagslista och det är inte alldeles nödvändigt att vad två personer ansåg för 7 år sedan är det nya partiets hållning.

Torssell försöker alltså så split bland riksdagskandidaterna för att driva på den sionistiska agendan.

I slutet av debattartikeln hotar Torssell AfS med kompakt motstånd om partiet inte svarar rätt på frågan som han ställer i ”all välmening”:

Min fråga i all välmening är: vilken ståndpunkt har Alternativ för Sverige?

Ett oklart eller ofullständigt svar betraktar jag som att Afs intar en Israelfientlig hållning och därmed är beredd att dra med sig den nationella rörelsen ut i nazismens ödsliga tassemarker.

Afs kan då räkna med att motståndet mot partiet blir kompakt.

Noterbart i Torssells hållning är också att neutralitet inte är acceptabelt, antingen är AfS med honom i Israel-frågan eller så blir partiet klassat som en fiende.

Angående SD:s extrema sionism kallar Torssell det för ”genialt”. Torssell skriver även att juden Kent Ekeroth ”har varit den inom SD som främst drivit fram en positiv hållning till staten Israel” samt att ”SD är i dag det mest pro-israeliska och pro-judiska partiet av alla riksdagspartier”. Ekeroth har varit en av de drivande personerna bakom Avpixlat och Samhällsnytt, varför det inte är helt osannolikt att han har haft en hand med i Torssells debattartikel.

Källa:
Alternativ för Sverige vs Palestina


  • Publicerad:
    2018-06-20 12:20