USA. Under torsdagen utsattes en militäranläggning i USA för skottlossning. Nu tyder allt mer på att skottlossningen var ett islamistiskt terrordåd.

terrorist

Muhammad Youssef Abdulazeez.

I torsdags rapporterade Nordfront om den skottlossning som ägt rum på militärbasen i Chattanooga, Tennessee. Nu tyder allt på att skottlossningen i själva verket var ett muslimskt terrordåd. Skytten var en muslimsk man vid namn Muhammad Youssef Abdulazeez. En 24-årig man som innan han drastiskt började förändras hade tagit en ingenjörsexamen och var den där som lekte med alla barnen i området där han bodde.

Slutsatsen om att skottlossningen var ett terrordåd dras efter att polisens utredare kartlagt Abdulazeez sista år i livet. Från att ha varit en slätrakad ordningsam student skaffade han ett yvigt skägg och reste till sina föräldrars hemland Jordanien under flera månader.

Abdulazeez växte upp i en djupt troende muslimskt hem. Men efter att han blev arbetslös då han misslyckats med en bakgrundskoll 2013 började han långsamt radikaliseras allt mer. Enligt en närstående ska han inte ha besökt en moské på väldigt länge. Något som visade sig vara felaktigt då han bara dagarna innan terrordådet besökte den lokala moskén.

Sju soldater miste livet under skottlossningen mot rekryteringsanläggningen och ett flertal har blivit allvarligt skadade.

Källa:
Tennessee gunman had unremarkable past; 5th victim dies


  • Publicerad:
    2015-07-18 21:25