USA. Under lördagsmorgonen, lokal tid, sköts flera personer ihjäl i en synagoga i Pittsburgh, USA. Enligt uppgifter ska den misstänkte skytten ha överlämnat sig till polisen.

Det var under lördagsmorgonen, lokal tid, som flera personer sköts ihjäl i en synagoga i USA. Även flera personer ska ha skadats i skjutningen. Synagogan, som går under namnet ”Three of Life”, ligger i området Squirrel Hill i centrala Pittsburgh.

— Det är en fruktansvärd brottsplats. En av de värsta jag har sett. Det är verkligen illa, säger Wendell Hissrich, säkerhetschef i Pittsburgh.

Skytten, som identifierats som 46-årige Robert Bowers, uppges ha varit beväpnad med ett semiautomatiskt gevär och flera handeldvapen och enligt uppgifter ska Bowers ha skrikit ”alla judar måste dö” strax innan han började skjuta.

När polisen kom till synagogan ska Bowers ha öppnat eld mot dem, som polisen besvarade. En stund senare överlämnade en skadad Bowers sig till polisen efter en förhandling.

USA:s president Donald Trump har gått ut och fördömt dådet och menar att skjutningen aldrig hade hänt om synagogan hade haft en säkerhetsvakt.

— Det verkar verkligen som ett antisemitiskt brott, ska Trump ha sagt enligt ABC News.

Motivet bakom dådet är ännu okänt men FBI kommer att utreda händelsen som hatbrott.

Källa:
Pittsburgh synagogue mass shooting claims 8 lives; 4 officers among multiple wounded, officials say


  • Publicerad:
    2018-10-27 21:26