MEDIA. Sveriges Radio befann sig på plats för att rapportera om Jimmie Åkessons tal under Politikerveckan Järva. Det visade sig även att SR hade en anti-SD-skylt i sin buss.   

Den omtalade skylten.

En besökare på Politikerveckan Järva uppmärksammade att SR hade en skylt i sin buss som det stod “Jimmie = rasist” på.  Tidigare syntes samma skylt tydligt i sändningen från Jimmie Åkessons tal.

Flera liknande skyltar användes också av de vänsterextrema mötestörarna som tagit sig till platsen. SR-medarbetaren My Rohwedder säger att någon hade satt fast skylten på bussen och att hon sedan tog ned den och slängde in den i bussen. Flera spekulationer kring skylten går just nu på Twitter om detta verkligen stämmer.

På kritiken om detta var ett medvetet ställningstagande från SR svarar Rohwedder:

Jag tycker inte att du behöver insinuera något sånt. Jag ställde helt enkelt ifrån mig plakatet där det fanns plats. Jag tycker inte att jag ska behöva tänka på sådana saker när jag jobbar.

Enligt ett ögonvittne ska dock Rohwedder ha följt skyltbäraren och vänsterextremisterna på nära håll under Åkessons tal. I en grupp på Facebook skriver personen:

Sveriges Radio skämmer ut sig – Igen.
Jag står ganska nära scenen, det är fullt med F!:are som gapar & tjafsar. Det kommer en mörk kille (troligen somalier) med denna skylt i handen. Han vänder sig om flera ggr för att ALLA verkligen ska se skylten, samtidigt gapar & buar F!:arna. Då kommer det en liten kvinna från SR och tränger sig fram med micken i högsta hugg och hon följer efter F!:arna med micken så att de ska höras tydligt. Samtidigt går killen med skylten förbi mig med 30 cm mellanrum. HUR jävla lågt får man sjunka på SR? Detta var helt & hållet iscensatt för att de ska nå sina ‘mål’. Nu fick jag verkligen se allt med egna ögon och det var så uppenbart när jag fick se bilden på bussen. […]

Källor:
SR förvarade vänsterextrem skylt i sin bil
Sanningen om Sveriges Radios SD-skylt


  • Publicerad:
    2017-06-18 13:00