MÅNGKULTUR. Statsminister Stefan Löfven besökte under onsdagen köpcentret Nordstan i Göteborg för att ta del av trygghetsarbetet i området.

Problem med invandrargäng har pågått under lång tid i Nordstan.

Köpcentret Nordstan i Göteborg har under lång tid haft stora problem med så kallade gatubarn och “ensamkommande flyktingbarn” som levt rövare och skapat en otrygg stämning för besökare. Flera olika parter arbetar för närvarande med att försöka stävja problemen.

Under onsdagen var statsminister Stefan Löfven på besök i Nordstan i sällskap av Säpo-vakter och poliser för att få sin bild av situationen. För att lösa problemen föreslog Löfven samma gamla floskler om mer poliser, skärpta straff och mer resurser till skolan.

Vi kommer att  fortsätta öka resurserna till Polisen sedan får polismyndigheten fördela dom resurserna där det behövs bäst. Så det kommer att bli mer poliser. Vi stärker också straffen mot brott, exempelvis vapenbrott, vi måste knäcka narkotikahandeln, ge oss på gängkriminaliteten. Men vi ska också se till vi lägger resurser på att se till att människor har arbete, att skolorna fungerar och att ungdomarna lär sig saker som dom får med sig i ett bra yrkesliv och inte väljer kriminalitet, säger Löfven. 

Tidigare har Socialdemokraterna föreslagit att man ska lösa problemen i Nordstan med ”kultursatsningar” där man ska satsa på kulturprojekt som artister och konstnärer. Detta skulle ”väcka liv i området”, menade Socialdemokraterna.

Källa:
Löfven besökte Nordstan


  • Publicerad:
    2017-04-05 18:40