LÖGNPRESSEN. ”Häpnadsväckande” enligt SVT:s expert. I rasande fart har islamofobin normaliserats i Sverige. Men enligt SVT kan utvecklingen vändas genom att öka antalet muslimer i Sverige.

Enligt statliga SVT är islamofobi numera normaliserat i Sverige. Det betyder att det är normalt i Sverige att ha en negativ uppfattning om religionen islam och om politisk islam.

Som stöd för sin slutsats hänvisar man till den vänsterextreme forskaren Mattias Gardell:

— Islamofobi har normaliserats i en häpnadsväckande utsträckning, berättar Mattias Gardell.

Samtidigt som Mattias Gardell hävdar att islamofobin har ökat kraftigt i Sverige, säger han att den minskat. Men bara i områden där allt fler är muslimer. Islamisering är alltså i praktiken samhällets lösning på islamofobin.

Mattias Gardell är bror till kändisbögen Jonas Gardell, som valt en judisk identitet. Själv är Mattias Gardell uttalad anarkist och före detta medlem i våldsbejakande AFA, och vann 2009 ”Stora Leninpriset”. I sitt arbete gör han öppet reklam för islamism, under den egenpåfunna benämningen ”Folkhemsislamism”.

Mattias Gardell är dessutom tillsammans med den judiske vänsterpartisten Dror Feiler ledare för det kommunistiska Ship to Gaza, som gjort politiska aktioner mot Israels blockad av Gaza. Till sin hjälp har de haft vänsteraktivister och islamister som Henning Mankell, Maria-Pia Boethius, Kalle Larsson, Mehmet Kaplan och Jabar Amin.

Som grädde på moset var Mattias Gardell talare på Kommunistiska partiets sommarläger 2011.

Ingenting av detta nämns dock av  SVT, som istället framställer aktivisten Gardell som en ”oberoende expert”.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.


  • Publicerad:
    2019-02-09 08:00