Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Nordeas prognos: Boräntan fördubblas i år

Hushållen bedöms få det svårt att ”bära kostnadsökningen” Banken har inga råd att ge dem.

Stora störningar för Swedbank – hemsidan nere

INRIKES. Swedbank upplever just nu stora störningar och kunderna möts av felmeddelanden både på hemsidan och i mobilappen.

Danske Bank stänger bankkonton tillhörande Nordiska motståndsrörelsen i Danmark

BANKTERROR. Danske Bank stänger Nordiska motståndsrörelsen bankkonton i Danmark och en ny donationsmöjlighet uppstår. Stötta kampen!

Bankerna vill ta betalt för att låta oss spara pengar hos dem

EKONOMI. Det kan snart bli aktuellt för bankerna att ta betalt för att låta folk spara pengar hos dem, medger Sampo – Nordeas finska storägare – i en intervju.

Bankskatt ska betala en del av de ökade försvarsutgifterna

EKONOMI. Regeringen och stödpartierna Centern och Liberalerna har beslutat att införa en ny bankskatt för att finansiera en del av de ökade försvarsutgifter som presenterades under fredagen.

Storbanker kan tvingas hantera kontanter

INRIKES. I en överraskande vändning föreslår regeringen i en lagrådsremiss att alla storbanker som verkar i Sverige måste tillhandahålla kontanttjänster. ”Det är viktigt att samhället värnar om tillgången till kontanter och kontanter som betalningsmedel”, kommenterar finansmarknadsminister Per Bolund.

Invandrare föreslås slippa hårda banklagar

FOLKUTBYTET. Enligt ett absurt förfarande föreslås invandrares brottsliga verksamhet med penningtvätt underlättas medan svenskar ska fortsätta kontrolleras hårt.

Malaysia åtalar den judiska banken Goldman Sachs

BANKVÄLDET. Storbanken Goldman Sachs miljardbedrägerier leder till åtal.

Finansinspektionen misstänks ha begått brott

INRIKES. Den statliga tillsynsmyndigheten erkänner nu att man har plockat bort känslig information för att undgå granskning.

Recession på väg – storfinansen börjar backa

EKONOMI. USA-börserna föll kraftigt igår på grund av ökad oro för obligationsmarknaden.

Nordea sjunker i internationell status

BANKVÄLDET. Nordea petas från listan över de globalt systemviktiga bankerna.

YouTube-konkurrenten BitChute stängs av från PayPal

YTTRANDEFRIHET. Bitchute startades som ett alternativ till Youtube för att dess innehållsskapare skulle slippa politisk censur. Nu har banken och betalningstjänsten PayPal stängt Bitchutes konto — utan motivering.

Storbanker har plundrat europeiska länder på skattemedel för minst 70 miljarder kronor

ORGANISERAD BROTTSLIGHET. En liten grupp finansmän och advokater tillsammans med världens största banker har under ett decennium genomfört det som kallas Europas största skattestöld i modern tid. 

Judisk bank breddar verksamheten

USA. På grund av dålig lönsamhet har nu investmentbanken Goldman Sachs skapat en ny internetbank för småsparare vid namn GS Bank.

Storbankerna går flera miljarder i vinst

INRIKES. Under det senaste kvartalet har tre av Sveriges storbanker redovisat 22 miljarder i rörelsevinst. En av anledningarna är ökade intäkter på bolånen.