KULTURMARXISM. För att få till en ”diversifierad” lista över badklädesmodeller har det amerikanska sportmagasinet Sports Illustrated nu för första gången hyrt in en så kallad ”transmodell”.

Transpersonen Valentina Sampaio har i mångfaldens namn anlitats för att visa baddräkter för kvinnor. Skärmbild: Youtube.

I det amerikanska sportmagasinet Sports Illustrateds strävan att få till den obligatoriska ”mångfalden” på listan över badklädesmodeller ska transpersonen Valentina Sampaio, 23 år, lanseras på omslaget till det årliga baddräktsnumret som den första transmodellen i magasinets historia.

Övriga inslag på företagets mångfalds-lista är en modell som bär huckle samt några modeller i plusstorlekar.

Det är inte första gången som Sampaio hyrs in för att sälja kvinnokläder. Förra året anlitades han av Victoria’s Secret som deras första manliga modell någonsin. Varumärket tillhandahåller normalt sett underkläder och tajta träningskläder för kvinnor.

Han har även dykt upp på omslaget till modemagasinet Vogue.

Ägare till Sports Illustrated är det multinationella massmediaföretaget Warner Media med runt 25 000 anställda.

Warner Media startades ursprungligen av juden Steve Ross och till deras dotterbolag hör företag som HBO, New Line Cinema, Cartoon Network, Turner Broadcasting System och Warner Bros Entertainment.


  • Publicerad:
    2020-07-12 15:25