UTRIKES. Dagen efter det Nederländska valet varnade Turkiets utrikesminister Mevlüt Cavusoglu att Europa kommer att bli skådeplatsen för ett “heligt krig” inom kort.

Turkiets utrikesminister Mevlüt Cavusoglu.

Trots nederlaget för counterjihadisten Geert Wilders parti PVV i det Nederländska valet, varnar nu Turkiets utrikesminister Mevlüt Cavusoglu européerna för att att ett “heligt krig” kan komma att bryta ut i Europa inom kort:

Nu är valet över i Nederländerna och när man tittar på de olika partierna är det ingen skillnad mellan socialdemokraterna och fascisten Geert Wilders parti. Alla har samma mentalitet. Vart är de på väg? Vart för de Europa? De har påbörjat Europas sammanbrott. De drar ned Europa i avgrunden. Heliga krig kommer snart utkämpas i Europa.

Relationerna mellan Turkiet och Europa har försämrats under de senaste veckorna och Turkiet har “nazistanklagat” både Nederländerna och Tyskland.

Turkiet har även anklagat EU för att inte följa villkoren för ”flyktinguppgörelsen” som slöts mellan Turkiet och EU under 2016. Farhågorna växer nu att Europa kan drabbas av en ny invasion av rasfrämlingar redan till sommaren efter att Turkiet hotat att luckra upp sina gränskontroller.

Källor:
Turkish FM warns of ‘religion wars’ in Europe in remarks on Dutch elections
Turk Minister Calls for Race War in Europe


  • Publicerad:
    2017-03-17 19:00