KORRUPTION. SVT:s medarbetare begår brott och public service betalar rättegångskostnaderna med dina skattepengar. Christoffer Dulny häcklar den politiska aktivism som SVT själva förnekar att de ägnar sig åt.

Nordfront har rapporterat om att den människosmugglande SVT-journalisten Fredrik Önnevall även i Högsta domstolen befanns skyldig till sitt brott.

Sabina Rasiwala som är kommunikationsdirektör för bolaget SVT säger att de inte tar ställning i skuldfrågan. Men bolaget ”känner” att de måste ta ansvar för att de valde att sända programserien som visar hur Önnevall smugglar en rasfrämling till Sverige, säger hon.

SVT tar sitt ”ansvar” genom att låta Önnevall och de två andra personerna i hans team som dömts för människosmuggling får behålla sina jobb. Public Service-bolaget kommer också att betala deras rättegångskostnader.

Redan inför de första rättegångsförhandlingarna mot Fredrik Önnevall i början av 2017 beslutade SVT att bekosta rättegångskostnaderna.

SVT hävdar politisk opartiskhet, både i allmänhet och i detta specifika fall. Styrdokumenten för SVT ställer stränga formella krav på opartiskhet och att deras medarbetare inte får göra politiska ställningstaganden i sitt yrkesutövande. Men Rasiwala förnekar att detta kan ses som att SVT eller Önnevall tar politiska ställningstaganden.

— Nej, vi ser det som ett humanitärt ställningstagande, säger Rasiwala.

Humanitära ställningstaganden är alltså inte politiska. Ändå har de senaste regeringarna i Sverige sagt sig utgå från humanitära ställningstaganden för i stort sett hela sin politik. Nordisk Alternativhögers Christoffer Dulny kommenterar SVT:s agerande med ett syrligt Twitterinlägg:

Kommentaren ”TV-avgiften 2019” syftar på att den tidigare frivilliga konsumtionen av statens propagandaprodukter nu blir tvingande lag i och med att licensavgiften för tv-apparater omvandlas till en avgift som dras via skattsedeln. Vi har att räkna med att betala skatt inte bara för SVT:s politiska propaganda som lyder regimens påbud, utan även för deras realpolitiska samhällsoperationer.

Motiveringen till att avgiften kommer att dras från skattsedeln är att ”alla har nytta av public service oavsett om man utnyttjar utbudet eller inte”.

Källor:
Twitter/Chris af VP
SVT efter domen mot Önnevall: Vi har ett ansvar


  • Publicerad:
    2018-12-21 10:30