KULTURMARXISM. EU-parlamentet och brittiska parlamentet höll tyst minut för den döde afrikanen George Floyd.

Debatten kring afrikanen George Floyd förs nu även inom EU, rapporterar Aftonbladet.

Floyd dog enligt en av två obduktionsrapporter av kvävning – eventuellt med covid-19-komplikationer – när han greps av polis i Minneapolis, USA.

Vid onsdagens parlamentssittning i Bryssel inleddes mötet med en tyst minut för afrikanen.

Den tysta minuten följdes av en debatt om ”rasismen”. Huvudtalare var kommissionsordförande Ursula von der Leyen.

— Vi måste konfrontera verkligheten. I vår union finns ingen plats för rasism eller någon form av diskriminering, påstod von der Leyen.

Hela debatten fick en extra laddad inledning när den afrikanska ledamoten från Tyskland Pierrette Herzberger-Fofana som vittnade om att hon själv utsatts för våld från polisen så sent som i tisdags vid en av Bryssels järnvägsstationer.

— Det var extremt traumatiskt, sade Herzberger-Fofana, som trots att hon alldeles nyligen varit med om en ”extremt traumatisk” händelse ändå kunde jobba som vanligt och vittna om traumat inför hela församlingen i Europaparlamentet.

Hon berättade heller inte om det hade rört sig om en vit polis eller om polisen hade varit en rasfrämling.

Trots detta möttes den stackars afrikanska parlamentarikern med stående applåder i salen för att hon var ett offer eller för att hon vågade berätta att hon är ett offer.

Talmannen David Sassoli lovade att man skulle komma att kräva en förklaring från belgiska myndigheter.

Första gången i brittiska parlamentet
En dryg vecka tidigare, på tisdagen 9 juni hölls i Storbritanniens parlament en tyst minut för samme man, George Floyd, vars rapporterade död blev startskottet för en våg av globalt våld, upplopp och demonstrationer.

Premiärministern Boris Johnson som ledde mötet hemifrån, från Downing Street 10, uppmanade folket att besegra rasism och diskriminering på fredlig väg.

Parlamentarikernas talesman sade att den tysta minuten hölls i samband med att man diskuterade ”ilskan och sorgen över George Floyds död som inte bara amerikaner känner, utan i hela världen”.

Johnson underströk också att de som bryter coronareglerna om social distansering eller attackera offentlig egendom eller polisen ”kommer att möta lagens fulla kraft”.

I själva verket har Black Lives Matter (BLM) protesterna och kravallerna kunnat genomföras utan att demonstranterna har gripits för att bryta mot distanseringsreglerna eller för att ha vandaliserat offentliga statyer de inte tycker om.

Enligt Nya Tider skrev BBC den 7 juni en artikel med rubriken ”27 poliser skadade under i stort sett fredliga antirasistiska protester i London” men bytte rubrik efter häftig kritik.

Detta går att jämföra med att de kulturpatriotiska protester vars demonstranter under den gångna helgen ville bevara minnet av Storbritanniens historia, mot BLM:s och Antifas upplopp och deras kulturförstöring.

Mediernas artiklar i Storbritannien fokuserade då på att de vita demonstranterna ”bröt mot lagarna om social distansering”, vilket sällan skrivits beträffande BLM:s upplopp, som snarare betraktas som ”legitima protester mot orättvisa och rasism” där coronasituationen inte spelar någon roll.

Samtidigt har medierna mörklagt det i vissa fall extrema våld som rasfrämlingar utsatte kulturnationalisterna för under helgens demonstrationer i Storbritannien, främst i Newcastle och i London.

Arg stämning i sociala medier
Kommentarer i sociala medier på brittiska parlamentets tysta minut för att hedra George Floyd kritiseras, inte bara för att man hedrar en brottsling på grundval av att denne var utsatt för ”rasism” medan fakta visar att polisen i USA dödar fler vita än svarta människor, och att en del av de poliser som dödar är svarta poliser.

Man kritiserar även det faktum att Storbritanniens parlament aldrig någonsin tidigare har hållit en tyst minut för exempelvis en brittisk polis eller annan blåljustjänsteman, eller något offer för hemfridsbrott.

Detta betraktas som märkligt, när man nu har valt att hålla en tyst minut för en dödad amerikansk medborgare i främmande land, som dessutom var en dålig medborgare.

Att EU har hållit en tyst minut för samma amerikanske medborgare har nu börjat väcka liknande frågor i sociala medier.

George Floyd var en av polisen ökänd brottsling med allt från väpnade rån, knark och våld i sitt brottsregister.

Bland annat bröt sig Floyd in i en gravid kvinnas hem och utförde ett rån mot henne medan han riktade vapnet mot hennes gravida mage.

Rättelse: I den ursprungliga versionen av denna artikel hävdades det att det är olagligt att spela in porrfilm i den amerikanska staten Minnesota, vilket George Floyd uppges ha ägnat sig åt; men det är vad Nordfront nu erfar tekniskt juridiskt sett varken lagligt eller olagligt, det vill säga: Frågan har inte prövats i domstol i Minnesota. Därför kan George Floyd inte ha blivit dömd eller registrerats som porr-brottsling för den saken.


  • Publicerad:
    2020-06-17 06:30