BORÅS. Under tisdagsmorgonen ska en ung flicka ha blivit överfallen av en okänd mörkklädd man, beväpnad med kniv. Flickan ska ha försvarat sig genom att sparka gärningsmannen och han ska då ha skadat sig i låret, med sin egen kniv.

Det var vid åttatiden som flickan överfölls av den okände gärningsmannen i ett skogsparti mellan Tunnlandsgatan och Marklandsgatan i Borås. Gärningsmannen ska ha gett sig på henne och hotat henne med kniv men lyckligtvis avbröts överfallet av att flickan sparkade till förövaren och han skadade sig i låret, med sin egen kniv.

När flickan lyckades frigöra sig tog hon sig från platsen och tog bussen till skolan där hon informerade personalen om vad som hade hänt som sedan larmade polisen.

— Flickan har pekat ut ett område som vi har spärrat av och söker av med hund, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesman i Göteborg.

Polisen har under dagen varit i kontakt med olika vårdinrättningar i Borås för att höra om någon sökt vård för en skada liknande den som flickan har beskrivit.

Flickan ska ha klarat sig utan fysiska skador och brottet rubriceras som försök till grov misshandel alternativt försök till våldtäkt.

Källor:
2015-12-01 10:59, Misshandel, Borås
Flicka överfallen av knivbeväpnad man


  • Publicerad:
    2015-12-01 15:00