APRILSKÄMT. Den ryska regeringen har lämnat in en begäran om att få skicka valobservatörer till Sverige under valrörelsen. Detta efter att ryska agenter avslöjat att Sveriges regering ägnar sig åt grovt valfusk.

Rysslands regering skickade natten mot idag en varning till Sveriges regering efter att den ryska staten kommit över uppgifter som visar att det pågår valfusk i Sverige. Dokumentet som skickats till statsminister Stefan Löfven (S), inrikesminister Morgan Johansson (S) och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP) kräver också att en rysk delegation med valobservatörer ska få skickas till Sverige i september för att säkerställa att valet går rätt till.

Enligt Ryssland kommer uppgifterna om valfusk från underrättelsearbete som avslöjat att inrikesminister Johansson har gett den nya polischefen Anders Thornberg i uppdrag att utan hänsyn till lagen göra allt som går för att försvåra dissidenters offentliga sammankomster under valåret. I dokumentet framkommer också att den nya strategin började implementeras redan förra året i samband med Nordiska motståndsrörelsens demonstration i Göteborg. En av anledningarna till att Dan Eliasson slutligen fick avgå som polischef verkar vara att han inte ansågs tillräckligt slipad efter att polisens hemliga planer på att attackera Motståndsrörelsens demonstration läckt ut till både Nordfront och etablerade medier.

Vidare visar uppgifterna som Ryssland kommit över att bankernas bojkott mot Nordisk Ungdom, Nordfront, Nordiska motståndsrörelsen och Motpol inleddes på direkt order av Stefan Löfven. Efter att Löfven besökt Auschwitz och talat med Margit Silberstein och Emerich Roth bestämde statsministern att den nationella oppositionen skulle krossas genom att strypa deras pengaflöden. När den strategin inte fungerade övergick regeringen till den mer offensiva strategin som går ut på att utvidga hets mot folkgrupp-lagen och göra allt som går för att sabotera offentliga sammankomster anordnade av nationalister.

Ett annat stort avslöjande i det ryska dokumentet är att Bonniers kampanj för ökad censur av Google och Youtube sker i samarbete med Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). Dokumentet visar att ägare och chefredaktörer från flera etablerade medier regelbundet har möten med regeringsrepresentanter och MSB-agenter där de drar upp planer för påverkanskampanjer som bland annat syftar till att förbereda Sverige på krig med Ryssland.

Ryssland kräver att Sveriges regering omedelbart upphör med allt valfusk och förtryck av oppositionella grupper. Om kravet inte hörsammas hotar Ryssland med att först släppa alla sina bevis för valfusk via ryska medier. När omvärlden sedan ser vad som pågår i Sverige kommer Ryssland införa ekonomiska sanktioner mot landet och utvisa svenska diplomater från Moskva.

Det ryska meddelandet till den svenska regeringen verkar ha hemligstämplats av hänsyn till rikets säkerhet och regeringen vill inte kommentera uppgifterna. En sympatisör till Nordiska motståndsrörelsen på den ryska ambassaden i Stockholm vidarebefordrade dock en fysisk kopia av dokumentet till Nordfront under morgonen, vilket gjorde det möjligt för oss att avslöja denna nyhet.

Det rör sig om ett dokument på 20 A4 som är undertecknat av utrikesminister Sergej Lavrov. Utöver de två kraven innehåller dokumentet transkriptioner från avlyssnade möten samt skärmdumpar av kommunikation som skett via krypterade mejl och andra krypterade kommunikationstjänster. Nordfront kommer senare idag publicera hela dokumentet efter att vi scannat in det.


  • Publicerad:
    2018-04-01 09:00