INRIKES. Riksdagsledamoten Jens Holm (V) har polisanmält en kvinnlig partikollega för ofredande som han menar ska ha agerat gränslöst och kränkt honom med oönskade sms, mejl och telefonsamtal under flera års tid. Kvinnan nekar till brott.

Det var i torsdags som Jens Holm, riksdagsledamot för Vänsterpartiet, lämnade in en anmälan till polisen om ofredande. Holm menar att en kvinnlig partikollega under flera års tid ska ha ”agerat gränslöst” mot honom, bland annat genom oönskade sms och telefonsamtal. Holm säger att han och den kvinnliga kollegan har arbetat nära varandra men inte haft någon annan relation.

I en intervju med DN berättar Jens Holm att kontaktförsöken från kollegan varit intima och kränkande men det har inte handlat om sexuellt ofredande. Kvinnan ska ha pratat mycket om sina känslor, relationer och andra personliga saker. Enligt Jens Holm har det även hänt att kvinnan har skickat 28 sms samma morgon.

— Jag har på alla sätt och vis försökt få henne att förstå att hon inte ska kontakta mig mot min vilja, men det verkar snarare ha triggat henne att fortsätta. Hon tycker vi ska ha jättemycket kontakt, säger han.

År 2015 gjorde Holm en formell anmälan av ofredandena inom riksdagen och under hösten 2017 anlitade Vänsterpartiet en arbetsrättsjurist som fick ta del av de meddelanden som kvinnan hade skicka. När utredningen var avslutad beslutades att kvinnan bara får kontakta Holm genom partiledningen.

Holm blockerade även kvinnan på sociala medier och på sin mobiltelefon. Han anlitade sedan advokat Claes Borgström som uppmanade honom att göra en polisanmälan.

— Jag vill sätta punkt för det här, men vill också visa att man inte ska tolerera ett sådant beteende. Det ger en renande känsla att lämna över frågan i rättsstatens händer, säger Holm.

Kvinnan nekar till brott och säger att hon ska göra en motanmälan om förtal mot Holm.

Källa:
Riksdagsledamot anmäler kollega för ofredande


  • Publicerad:
    2018-02-16 10:15