UTRIKES. Venedigs borgmästare skryter om hur hans stad är betydligt säkrare än Barcelona. Detta då han säger sig ha beordrat stadens poliser att skjuta alla som ropar det muslimska stridsropet ”Allahu Akbar”.

Venedigs borgmästare Luigi Brugnaro har gjort sig populär för sin radikala hållning i frågor som rör invandring och dekadens.

Under förra veckan dog fjorton personer i samband med ett muslimskt terrordåd i den spanska staden Barcelona. Detta har fått Luigi Brugnaro, borgmästaren för den norditalienska staden Venedig, att gå ut och förklara hur han arbetar för att undvika terrordåd.

— Om någon springer in på St. Markustorget, skrikandes ’Allahu Akbar’, så kommer vi att skjuta ned honom, berättade Brugnaro under en konferens i italienska Rimini nyligen.

Brugnaro har nämligen gett order till stadens polis om att hellre skjuta en person som ropar just ”Allahu Akbar!” i ett folktätt område i staden, än att riskera ett terrordåd. Detta då muslimska terrorister har för vana att ackompanjera sina terrordåd med det muslimska stridsropet, vilket betyder ungefär ”Gud är större!”.

— De vill komma till Allah, men vi kommer att skicka dem till Allah innan de hinner göra någon skada, förklarade borgmästaren under applåder.

Turister som besöker Markuskyrkan och St Markustorget i Venedig kan känna sig trygga med att polisen kommer att skjuta först och fråga sen ifall någon börjar ropa muslimska stridsrop.

Som konservativ och oberoende politiker har Brugnaro tidigare gjort sig ovän med homolobbyn genom sitt kompromisslösa försvar av sunda värderingar. I samband med att han tillträdde som borgmästare i staden 2015 förbjöd han 49 böcker om homosexualitet från stadens skolor, bland annat en fransk bok med titeln ”Jean har två mammor”. Samtidigt proklamerade han att det inte kommer att hållas några homoparader i Venedig under hans översyn.

— Låt dem åka och göra det i Milano, framför sina egna hem, ska Brugnaro ha sagt, med hänvisning till att Milano är en mer vänstervriden stad där homolobbyn har ett starkt fäste.

Källor:
Mayor of Venice says ANYONE who shouts ’Allahu Akbar’ in his city will be shot by snipers
Venice Gay Pride: Mayor Brugnaro ’wants to ban parade’


  • Publicerad:
    2017-08-24 18:20