UTRIKES. Kvinnor i Storbritannien har bildat en grupp som vägrar föda barn av rädsla för klimathotet och att de tror att jorden går mot sin undergång.


BBC intervjuar vita kvinnor som på grund av det påstådda klimathotet vägrar att föröka sig.

I Storbritannien samlas kvinnor i sin vägran att föda barn, då man tror att något sådant skulle påskynda apokalypsen.

Blythe Pepino, grundaren av gruppen BirthStrike, intervjuades tillsammans med en annan vit kvinna, Alice Brown, av BBC under förra veckan.

Kvinnorna uttryckte sin rädsla för klimatförändringarna och Pepino beskrev hur besviken hon är att inget har gjorts när det gäller klimatfrågan.

Enligt Pepino håller jorden på att kollapsa och hon har efter ett långt övervägande bestämt sig för att inte föda ett barn till den jord som hon ändå menar ska gå under.

Alice går ännu längre. För henne är varje dag en kamp och hon säger sig känna en total hopplöshet över det som pågår, en ständig rädsla. Detta har gjort henne deprimerad.

Alice berättar också hur hon får information från tv, tidningar och sociala medier varje dag om insekter som försvinner, den stigande havsnivån, isar som smälter och samtidigt öknar som breder ut sig.

Enligt Pepino har de fått mycket medhåll på Facebook och andra sociala medier av kvinnor i framförallt Europa, varför man valde att bilda BirthStrike. Man hoppas nu på att fler kvinnor ska komma med och vägra föda barn.

Varför just vita kvinnor – och inte kvinnor i den överbefolkade delen av världen – ska sluta föda barn framgår dock inte.

Källa:
The women too scared of climate change to have children


  • Publicerad:
    2019-03-11 09:30