JUDISK MAKT. World Jewish Congress har publicerat en ”faktafilm” om Nordiska motståndsrörelsen – fullproppad av lögner och desinformation – för att sätta press på regeringen att förbjuda organisationen.

Den internationella lobbygruppen World Jewish Congress (WJC) har publicerat en lögnvideo om Nordiska motståndsrörelsen på sociala medier. Filmen är lobbygruppens senaste försök att få Nordiska motståndsrörelsen förbjuden genom att sätta press på de svenska myndigheterna.

I filmen presenterar WJC sju anklagelsepunkter mot organisationen, varav majoriteten är brutala lögner, ren desinformation eller överdrifter. Bland annat upprepas de sedvanliga lögnerna om konfrontationen i Helsingfors och bombattentaten i Göteborg.

Men WJC kommer också med en ny anklagelse, nämligen att motståndsrörelsen skulle ha angripit pro-israeliska aktivister 2018. Det är sannolikt händelsen i Almedalen som åsyftas, när en jude försökte stjäla en banderoll från organisationens aktivister.

WJC hävdar också att motståndsrörelsens demonstration i Göteborg den 30 september 2017 under parollen Revoltera mot förbrytarna skulle ha haft syftet att ”sätta skräck i den judiska befolkningen”. Detta på grund av att den judiska högtiden Yom Kippur inföll på samma dag.

En liknande lögn försökte de också lansera i samband med årets 1 maj-demonstration, eftersom den judiska högtiden Yom Hashva råkade infalla på 1 maj.

Se filmen från WJC:


  • Publicerad:
    2019-05-06 11:20