INRIKES. Efter att Sverigedemokraterna valt att fälla den socialdemokratiska regeringen och tvinga fram ett nyval har flera medier börjat att hetsa mot partiet.

Efter att Sverigedemokraterna satt sig på tvären i det politiska spelet har media börjat att hetsa ännu mer än vanligt mot partiet. Bland annat jämför en skribent för tidningen UNT Sverigedemokraterna med nationalsocialisterna i Tyskland och deras maktövertagande.

”I ett pärlband av scener ser vi nazistpartiets ledamöter resa sig på en given signal, och sedan storma rakt ut ur der Reichstag, som alltså blir icke beslutsmässig. Med oredans makt leker de sig framåt, till Hitler som rikskansler och till oinskränkt makt”, skriver Kristina Lindquist och jämför Tysklands politiska kamp med vad som sker i den svenska riksdagen idag.

”De leker med oss, de leker sig framåt. Allt medan etablerade högerröster höjs för att de borgerliga partierna för det första måste prata om invandringen och för det andra måste prata med Sverigedemokraterna; Uppsalas Stefan Hanna är knappast ensam. Men om det är så lätt att glömma vad sådana samtal kan leda till kanske fler bör se om Christian Duguays miniserie [Ondskans natur, red. anm.], den sjaviga produktionen till trots”, fortsätter hon i ett uppenbart försök att misskreditera och skrämma.

Expressen hänger på
Även tidningen Expressen hetsar mot Sverigedemokraterna genom att uppmana sina läsare att korrigera sin tidigare röst på partiet och istället rösta på något annat parti.

”Sverigedemokraterna blev tredje största parti vid riksdagsvalet i september. Nu finns chansen att korrigera det. 22 mars blir det nyval och då kan vi alla välja att rösta på andra partier”, skriver Janna Holmqvist på Expressens sajt Omtalat.nu.

För att övertyga läsarna om att inte rösta på SD anger Holmqvist flera skäl, bland annat att en partimedlem sagt att ”araber har våldsammare gener” och att ”Björn Söder har kallat Pride-festivalen för ett sjukligt jippo”. Hon fortsätter sitt försök att misskreditera genom att dra upp den så kallade ”järnrörsskandalen”, där personer ur partitoppen hamnade i bråk på stan och pekar även på att Jimmie Åkesson menat att muslimer är Sveriges största hot.

Det blir ren satir
Dan Edström, som även han skriver för Omtalat.nu, gör satir av Sverigedemokraternas tio krav som ställdes i ett öppet brev till statsminister Stefan Löfvén.

”Omtalat.nu har tagit del av superhemliga chockdokument från kaosspelet bakom regeringskrisen. Kraven som SD ställde för att godkänna budgeten, men som de inte fick igenom. Tio brännheta frågor som kommer att prägla den offentliga debatten fram till nya valdagen 22 mars nästa år”, skriver Edström som menar att SD:s krav bland annat handlade om negerbollens vara eller icke vara, censurerade godispåsar och klippta scener ur Kalle Anka på julafton.

Källa:
Minns vad SD:s lek kan leda till


  • Publicerad:
    2014-12-04 18:00