VÄNSTERTERROR. En vänsterextrem antifa-terrorist fick under lördagen skjutas till döds efter ett väpnat angrepp på ett federalt fängelse i USA.

Willem Van Spronsen. Foto: Komo news.

Det var på lördag morgon lokal tid som en vänsterextrem antifa-terrorist angrep ett federalt fängelse för immigranter i Washington, USA. Terroristen gick till angrepp beväpnad med brandbomber och ett gevär.

Mannen har identifierats som den 69-årige Willem Van Spronsen.

Enligt polisen kom fyra polismän till platsen där Van Spronsen hade tänt eld på ett fordon och försökt att antända en stor propantank samt byggnaden. Polisen ropade till mannen och avfyrade skott. Van Spronsen hittades strax efter död.

— Han kastade dessa saker på byggnaden för att sätta den i brand. Det gick inte, det är en betongbyggnad, sa polisofficeren Loretta Cool från Tacoma-polisen efter händelsen.

”Aktivister” har senare sagt att Van Spronsen inte försökte elda upp byggnaden, utan deporteringsbussarna på andra sidan vägen, rapporter Komo news.

Enligt en vän till Van Spronsen var han anarkist och antifascist, och hon och andra vänner till Van Spronsen hade mottagit ett avskedsbrev och ett ”manifest” i posten.

2018 arresterades Van Spronsen efter att han gått till angrepp på en polis under en demonstration vid samma immigrantfängelse. Han hade då en teleskopbatong och en fällkniv på sig. Van Spronsen erkände sig då skyldig till åtalet om förhindrande av polisarbete och dömdes till villkorligt fängelse.

Ursprungligen publicerad på Frihetskamp.

Källor:
Police: 69-year-old man dies after attacking migrant jail
Man killed by police at NW Detention Center had previous arrest for assaulting officer


  • Publicerad:
    2019-07-15 11:30