ABSURDISTAN. En förment könlös och misstänkt överviktig person DO-anmäler nu en rektor för att rektorn tilltalade den som en kvinna och tittade på dens mage.

Den 23-årige HBTQ-extremisten ”Anton Maria” DO-anmäler nu en kvinnlig rektor som kallade den för Maria. Metro skriver att Anton Maria har en ”icke-binär könsidentitet” och att den tog väldigt illa vid sig av att rektorn utgick från att den var en kvinna under en anställningsintervju.

Förutom att DO-anmäla rektorn för att ha utgått från att Anton Maria var en kvinna, så tar den också upp i anmälan att den blev kränkt på grund av sin fetma.

— En del av mina arbetsuppgifter skulle vara att vara assistent till en elev med speciella behov, vilket skulle kräva att jag kunde springa efter barn med mycket energi. Rektorn stirrade på min mage och sa att jobbet inte skulle passa mig för att jag såg ut att ha en tung kropp.

Den här kommentaren från rektorn väckte tanken i dens huvud att den helt saknar människovärde.

— Jag var helt nedtryckt. Det fick mig att känna mig helt värdelös, säger Anton Maria.

Rektorn fortsatte sedan att ”kränka” Anton Maria genom att fråga hur den ville bli presenterad inför skolans lärare. Den svarade då att den ville bli kallad ”Anton Maria”, vilket rektorn sedermera helt ignorerade för att istället presentera den som Maria inför skolans lärare.

Förutom det monetära intresset av att få skadestånd för ”sveda och värk” hoppas också Anton Maria på att DO-anmälan ska ge den uppmärksamhet. Uppmärksamhet fick den också då Metro skrivit om den. Metro publicerade nyheten idag, på första april, men flera andra medier – däribland Expressen – har uppmärksammat nyheten, vilket tyder på att det faktiskt inte är ett skämt utan en riktig nyhet.

Källa:
Hen kallades kvinnonamn på arbetsintervju – anmäler rektorn till DO


  • Publicerad:
    2016-04-01 20:55