SVERIGE. Nu bekräftar Göteborgs-Posten att utländska barn köps av kriminella ligor som tvingar barnen att tigga och stjäla i Sverige.

Svenska polisen har sedan oktober i år försökt att ta krafttag mot människohandeln i Sverige. Människohandeln kan handla om prostitution, tiggeri eller stöld och personerna som bedriver och är offer för människohandeln i Sverige är ofta utlänningar. De som tvingas att tigga och stjäla är i vissa fall barn eller minderåriga.

— I vilken grad det förekommer är jättesvårt att säga, men vi har en del exempel. Vi har också rapporter från Europol och andra internationella organisationer som pekar på problemet, säger Kajsa Wahlberg, kriminalkommissarie på Nationella operativa avdelningen (Noa), till Göteborgs-Posten.

Det svenska rättsväsendet har varit dåligt på att fälla de som ägnar sig åt människohandel trots att det är ett brott i Sverige. Göteborgs-Posten nämner några få domar och tar upp ett exempel där en 10-årig flicka bosatt i Bulgarien köptes av en 37-årig man som tog flickan till Sverige och tvingade henne att stjäla på flera orter under ett halvår. Om flickan inte lyckades stjäla för 30 000 kronor per dag blev hon bestraffad.

Sverigedemokraterna och andra kritiker av tiggeriet har menat att det varit organiserat, vilket andra partier och politiskt korrekta medier tidigare velat förneka. Motståndsrörelsens Pär Öberg har även lagt en motion i Ludvika kommunfullmäktige om att stoppa det organiserade tiggeriet i kommunen.

Källa:
Barn köps för att tigga och stjäla


  • Publicerad:
    2015-12-06 22:00