USA Joe Biden nominerar kommunisten Saule Omarova till chef över myndigheten OCC.

Office of the Comptroller of the currency är en egen byrå inom det amerikanska finansdepartementet. Byrån behöver en ny chef, och president Joe Biden har nominerat kommunistbankiren Saule Omarova.

Tidigare i år deltog den asiatiska kvinnan på en konferens där hon talade om sina egna uppsatser. Omarova berättade att hon vill ”demokratisera och omdesigna” det finansiella systemet för att göra det ”mer jämlikt för alla”.

— Det kommer inte att finnas privata bankkonton och alla inlåningskonton kommer att flyttas till Federal Reserve, berättar hon om sin framtidsvision.

Vidare vill hon att alla banker ska stängas ned förutom landets privatägda centralbank, Federal Reserve. På så vis skulle finansmarknaden kunna bli mer centralstyrd.

Omarova diskuterade också möjligheterna för Federal Reserve att ta pengar från privatpersoner om det skulle råda inflation i samhället.

Nu ska senaten ta ställning till om Omarova kan ta över chefspositionen, men flera republikaner har redan sagt att de inte kommer att godkänna kandidaten.

— Omarovas stöttande av kommunistideal diskvalificerar henne från positionen, säger den republikanska senatorn Steve Daines till Breitbart.