USA. Joe Biden har visat flera tecken på demens under G7 mötet i Cornwall som pågår just nu.

Amerikas president Joe Biden har under sina framträdanden vid G7-mötet i Cornwall, England, verkat oengagerad och bortkommen.

Biden har sluddrat när han talat inför publik och kameror, ibland har det blivit pinsamt tyst, han tappar tråden fullständigt som om han inte vet var han är.

Ofta har Biden sagt fel ord och namn. Boris Johnson, Storbritanniens premiärminister, har korrigerat Biden ett flertal gånger. Och under det senaste talet när Biden skulle prata om Syrien blandade han ihop Syrien med Libyen, gång på gång.

Men mest pinsamt blev det i helgen när Biden blev filmad medan han förirrade sig till ett café i Cornwall och verkade helt bortkommen. Bidens fru, Jill Biden fick bokstavligen hämta honom från caféet och leda honom därifrån under det att folk skrattade högt.

Nu har ryktena om Bidens mentala hälsa verkligen tagit fart. På nätet, i chattforum och framförallt bland medlemmar från det konservativa partiet i USA, som fortfarande leds av Donald Trump. De har öppet ifrågasatt Bidens lämplighet på presidentposten. Den konservative journalisten Kyle Becker tweetade: ”Det här är smärtsamt att se på”.

Gammelmedia som trakasserade Trump konstant i fyra år har mer eller mindre ignorerat både detta och annat som Biden gjort eller sagt. Eller så hyllar man Biden för saker som man trakasserade Trump för.

Exempelvis tyckte judisk media att det var en bra idé när Biden kom med förslaget att undersöka coronavirusets ursprung på labbet i Wuhan, men när Trump ville göra samma sak var han ”rasistisk mot kineser”.

Tyst är det också från alla vänstermuppar, kändisar både i USA och utomlands som hatade Trump intensivt och gick så långt som till valfusk i det amerikanska presidentvalet.

Många menar att det bara är en fråga om när Biden måste avgå och vicepresidenten, Kamala Harris blir president.


  • Publicerad:
    2021-06-14 17:00