INRIKES. Birgitta Ohlsson tappar nu mark i ordförandestriden inom Liberalerna. På onsdagskvällen drog Västmanlands länsförbund tillbaka sin nominering för att istället stödja Jan Björklund.

Segern ser allt mer avlägsen ut för Birgitta Ohlsson.

I början av Juni meddelade den tidigare EU-ministern Birgitta Ohlsson att hon utmanar Jan Björklund om partiledarposten i Liberalerna. Ett antal partidistrikt gav initialt sitt stöd till Ohlsson, men nu verkar vindarna vända. Under onsdagskvällen meddelade Västmanlands länsförbund att de drar tillbaka sin nominering av Ohlsson, för att istället stödja Jan Björklund.

Därmed tar den nuvarande partiledaren Björklund ledningen. Bland de distrikt som stödjer Jan Björklund finns de tunga partidistrikten i Skåne och Västsverige, men även distrikten i Västerbotten, Kalmar, Skaraborg, Norrbotten och nu även Västmanland. Även kvinnoförbundet har ställt sig bakom Björklund.

Betydligt sämre ser det ut för Ohlsson, som i dagsläget bara har stöd av partidistrikten i Uppsala och Örebro samt ungdomsförbundet. Stockholms partidistrikt har meddelat att de inte kommer nominera någon kandidat. Ordförandestriden kommer avgöras under Liberalernas stämma i höst.

Källa:
He(L)omvändningen: Ut med Ohlsson – in med Björklund


  • Publicerad:
    2017-06-28 22:35