STORBRITANNIEN. Heather Venter, före detta borgmästare i Driffield, har anklagats för rasism, bland annat efter att ha länkat till en artikel som motsätter sig folkmordet på de vita i Sydafrika.

councillor-heather-venter-660x330

Lokalpolitikern Heather Venter försvarade de vita i Sydafrika – Nu hotar hennes kollegor med polisanmälan.

Heather Venter, som numera sitter som kommunfullmäktigeledamot i östra Yorkshire, länkade ifjol sommar till artikeln White South Africans march in London against White genocide på Twitter. Artikeln handlade om en demonstration i London, utförd av exilsydafrikaner, som tog ställning mot folkmordet på de vita sydafrikanerna.

Sedan apartheidregimens fall 1994 har runt 70 000 vita sydafrikaner mördats av svarta. Särskilt utsatt är den jordbrukande landsbygdsbefolkningen. Ironiskt nog brukar de som tar ställning för de utsatta boerna kallas för ”rasister”, trots att det de gör är att belysa deras utsatta situation samt att vilja få till en förändring av densamma.

Venter, som tidigare bott flera år i Sydafrika med sin man, har efter att ha länkat till artikeln kallats både ”rasist” och ”nazist” i sociala medier. En av hennes kollegor i kommunfullmäktige, George McManus, har till och med antytt att han kommer anmäla henne för att underblåsa ”rashat”.

Venter står dock på sig och kommenterar händelsen såhär:

— Jag har bott i Sydafrika. Det var en protest, en marsch i London, om vitt folkmord, därför att boer blir mördade varje vecka.

Nu har hon återigen hamnar i blåsväder efter att ha twittrat och gillat tweets som berör bland annat muslimska invandrare och zigenska tiggare.

Angående de personer som kallat henne ”rasist” och ”nazist” säger hon:

— Jag skulle kunna anklaga dem för förtal, karaktärsmord.

Källor:
Ex-Yorkshire mayor in racism storm over anti-Muslim and ‘Romania gypsy’ tweets
Mayoress might be charged for “offense” for opposing White South African genocide


  • Publicerad:
    2016-07-05 20:05