INRIKES. Fotbollsföreningen IF Brommapojkarna kan komma att byta namn på sin förening. Anledningen sägs vara att namnet inte är tillräckligt jämställt då det även finns flickor med i föreningen. Utöver detta ska laget även börja bära homolobbyns regnbågsfärgade armbindlar.

Sveriges största fotbollsförening, IF Brommapojkarna, kan komma att byta namn då de menar att namnet inte är tillräckligt jämställt då det även finns flickor med i föreningen.

— En del känner inte igen sig i namnet. Det står Brommapojkarna i vårt klubbmärke och i Skatteverkets registrering. Men samtidigt är vi Europas största flickförening, säger Peter Appelquist, kommunikationsansvarig i Brommapojkarna.

Enligt Appelquist har ett namnbyte diskuterats tidigare men det är inte förrän nu som det blivit aktuellt. Vad det nya namnet kommer att blir är dock inte klart ännu. Då föreningen är ”demokratiskt styrd” kan ett namnbyte bara beslutas på årsmötet. Ett av förslagen är att föreningen bara ska heta ”BP”.

I måndags tog föreningen även ett annat beslut. Nämligen att samtliga 250 lag ska bära en regnbågsfärgad kaptensbindel. Detta för att ”ta ställning för alla människors lika värde”.

Brommapojkarna bildades den 13 april 1942 i Stockholm. Med ungefär 250 lag i seriespel, 4 000 aktiva spelare och mer än 600 ideellt arbetande ledare så är det Brommapojkarna som i Europa har allra flest aktiva idrottare och ledare.

Källa:
Brommapojkarna överväger namnbyte: ”En del känner inte igen sig i namnet”


  • Publicerad:
    2017-09-21 08:25