TIGGERIET. Zigenarna från Östeuropa som befinner sig i Sverige för att livnära sig på det organiserade tiggeriet medger att det blivit allt svårare att få sitt bedrägliga leverne att gå runt.

Zigenska tiggare från Östeuropa som fått lära sig hur man protesterar på svenska av godhetsknarkare på vänsterkanten.

Enligt några Östeuropeiska zigenska tiggare som SVT har varit i kontakt med så har deras situation i Sverige blivit allt “hårdare”. Vilket vill säga att svensken äntligen har börjat genomskåda dessa zigenares verkliga intentioner och börjat skänka mindre pengar.

Det är hårdare nu. Polisen tar bilar och husvagnar om man inte har alla papper, säger tiggaren Costinel.

En annan zigenarfamilj som SVT har träffat bekräftar samma sak om att tiggeriet knappt lönar sig längre.

— Innan stannade folk upp såg mig i ögonen och log, nu tittar de inte ens på mig, säger en zigensk tiggarkvinna.

Zigenarna vill dock inte återvända tillbaka till sina “hemländer” ännu, då situation där “hemma” är mycket hårdare än vad den är i Sverige.

— Vi ska kämpa vidare för att söka jobb, skriva våra barn i skolan och få ett hem. Så att vi kan leva som en normal familj, säger tiggaren Costinel.

Costinel fortsätter sedan och hävdar att tiggeriet är en skam och försöker skylla sitt eget folks tillkortakommanden på rumänska politiker:

— Att tigga är en skam. För mig och mitt land. De måste tänka, våra politiker i Rumänien. Se till att det finns arbete. För att hindra det här, säger Costinel.

Källa:
EU-migranterna: ”Det är tuffare nu”


  • Publicerad:
    2017-06-19 23:00