MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Ny kamera, ny livestreamingsutrustning, putinmail, aktivism och mediaprojekt – Näste 6 gör allt för att försöka påverka utgången av höstens kommunala val i Boden. Under lördagen mötte man även bodensare under en offentlig flygbladsutdelning på Medborgarplatsen i Boden.

Lördagen den andra juni var det återigen dags för Näste 6 att besöka Boden för lite valarbete. Denna gång hade vi en offentlig flygbladsutdelning på Medborgarplatsen i stadens centrum.

Den framgångsrika 1 maj-demonstrationen som Nordiska motståndsrörelsen anordnade för drygt en månad sedan har definitivt satt sina spår. Det är står nu helt klart att det inte finns en enda bodensare som inte känner till den nationalsocialistiska organisation som vill befria deras stad från dess förtryckare.

Denna normalisering av organisationen och dess närvaro har uppenbarligen polariserat folket i Boden, då reaktionerna – positiva som negativa – denna gång var betydligt starkare än tidigare. En ensam storväxt kvinna (med viss reservation för det senare) dundrade exempelvis igenom torget medan vi stod där och fräste, spottade och skrek ”nassesvin – ut ur Boden!”.

I övrigt var det många positiva reaktioner, varav två personer som ansökte om medlemskap på plats. Samtidigt gav en äldre herre mig unik information om den våldtäktsepidemi som just nu plågar det mångkulturella Boden.

Strax innan 1-majdemonstrationen kontaktade en lokal antirasist undertecknad för att höra sig för ifall vi hade tänkt åka runt i staden och misshandla folk till höger och vänster i samband med arbetarnas högtidsdag. Medan jag stod och delade blad i lördags vågade han sig också fram, om än tveksamt och trevande. Det var något oklart exakt vad han ville, men han var på god väg att sträcka fram sin arm och ta mig i hand innan han ångrade sig.

— Jag ville bara presentera mig, förklarade han med darr på rösten. innan han återvände till sina kamrater en bit bort.

Nordiska motståndsrörelsens förstanamn till Bodens kommunfullmäktige, Bo Nilsson, värvar röster till valet. Foto: Nordfront.se.

Kommunfullmäktigekandidaten David Nilsson samtalar med väljare på Bodens gator. Foto: Nordfront.se.

Nästechef Robert Eklund samtalar med nyfikna poliser. Foto: Nordfront.se.

Undertecknad samtalar med nyfiken bodensare. Foto: Nordfront.se.

Mindre sympatisk inställd kvinna med flashiga brillor. Foto: Nordfront.se.

Allt som allt var det väldigt lyckat valarbete, som avslutades med gemensam måltid och månadsmöte.

En kvinnlig medlem bakade fika som var både en fröjd för ögat och för smaklökarna. Foto: Nordfront,se,

Vi passade även på att lansera vår nya webbtv-satsning Studio Bothnia, där jag, nästeschef Robert Eklund och kommunfullmäktigekandidaten David Nilsson bland annat diskuterade dagens aktiviteter.

Se första avsnittet av Studio Bothnia:


  • Publicerad:
    2018-06-05 17:50