DJURPLÅGERI. Under måndagen hittades en hund dränkt i Äktasjön, utanför Borås. Hunden ska ha dränkts genom att någon bundit fast fälgar som sänke på den.

Hunden, som uppskattas väga mellan 40 och 50 kilo, ska ha hittats av en förbipasserande vid Äktasjön i Bosnäs utanför Borås. Man trodde först att det var ett rådjur som låg i vattnet men det visade sig senare vara en stor hund. Den ska ha haft strypkoppel på sig som var hårt åtdraget och fastbundet i två fälgar, antagligen för att hunden skulle sjunka.

Polisen vet inte om man dränkt hunden för att döda den eller om detta var ett bestialiskt sätt för att göra sig av med en redan avliden hund.

— Vi vet inte om hunden är dränkt eller om den var död innan och att det är ett klumpigt sätt att göra sig av med den, säger Per-Anders Aronsson vid Boråspolisen.

Hunden har förts till Blå Stjärnan i Borås för att se om man kan hitta någon id-märkning på den så att man kan lokalisera en ägare. Någon obduktion för att se om hunden blivit dränkt är inte planerad.

Källa:
Makabert hundfynd i Boråssjö


  • Publicerad:
    2015-05-19 16:45