BROTT Sinan från Irak och Motasam från Syrien döms till kännbara fängelsestraff efter en våldtäkt mot en man iklädd kvinnokläder.

De två araberna Sinan och Motasam, från Irak respektive Syrien, döms nu till ett antal år i fängelse efter att Helsingborgs tingsrätt bedömt att de är skyldiga till att ha våldtagit en man som klätt ut sig till kvinna.

Det hela tog sin början en natt i augusti år 2020, då den utsatte mannen låg vaken efter att tidigare under kvällen ha haft besök. Samma sorts sällskap bestämde han sig återigen för att söka, och snart kom han i kontakt med en arabisk man som skulle ta sig hem till honom tillsammans med en vän.

Istället för en ”kärlekspartner” och dennes chaufför anlände istället tre arabiska män som snabbt gjorde sig hemmastadda i mannens lägenhet.

En av dessa, irakiern Sinan, tog tag i den till kvinna utklädde mannen och släpade honom in i sovrummet, där ett antal orala och anala våldtäkter ägde rum.

Under tiden då dessa våldtäkter ägde rum verkar Motasam och den tredje araben ha letat igenom lägenheten efter saker att stjäla, då en mängd föremål saknades efter besöket.

Försökte trycka in knuten näve

Araberna var på väg att lämna lägenheten, och transmannen trodde att det hela äntligen var över. Då puttas, enligt offrets berättelse, Motasam tillbaka in i lägenheten av sina vänner.

Motasam blir enligt offret snabbt närgången, och snart har han återigen blivit insläpad i sovrummet. Berättelsen om vad som inträffade där är sannerligen inte trevlig – bland annat försökte Motasam enligt offret trycka in sin knutna näve i dennes anus.

Enligt irakien Sinan var det sexuella umgänget frivilligt, medan Montasam hävdar att hans del av det hela aldrig har inträffat.

Helsingborgs tingsrätt bedömer dock att de bägge männen är skydliga till dessa brott. Sinan döms nu till 2 år och 6 månaders fängelse samt utvisning för våldtäkt, medan Montasam döms till 5 år och 2 månaders fängelse och ingen utvisning, för grov våldtäkt och en rad andra brott.

Källa: B 5680-20, Helsingborgs tingsrätt