SVERIGE. Under årets ”Socialistiskt forum” som hölls i september i år där temat var ”Revolution eller Reformism” höll socialdemokraten Daniel Suhonen tal. Suhonen sa bland annat att han är beredd att ”ta upp kalasjnikoven och skjuta” för en socialistisk revolution.

Det är under ”Socialistiskt forum” med temat ”Revolution och reformism” som Daniel Suhonen (S) höll tal om revolution. Granskning Sverige har kommit över en inspelning från mötet där Suhonen säger följande:

Jag vill ha en politik som bidrar till ett socialistiskt samhällsbygge. Och blir det att ta upp Kalashnikoven och skjuta, då gör vi det. Men innan dess kan vi ju inte vänta i studiecirklar. Utan vi kan väl bygga lite järnvägar, lite bostäder och försvara dom offentliganställda. Och låt oss göra det tillsammans. Jag är med i revolutionen om vi gör lite reformism först.

S-höjdaren är chef för LO:s tankesmedja Katalys och under förra mandatperioden var han talskrivare åt Socialdemokraternas dåvarande partiledare Håkan Juholt. Han har också medverkat på Aftonbladets och Dagens Nyheters kultursidor, han har varit styrelseordförande för Stockholms Stadsteater, chefredaktör för Socialdemokraternas tidskrift Tiden samt varit chefredaktör för SSU:s tidning Tvärdrag.

Källa:
S-höjdare beredd göra väpnad revolution


  • Publicerad:
    2015-11-09 09:40