SÖDERTÄLJE. Nedtagningarna av prideflaggor fortsätter i Södertälje. Natten till torsdagen togs ett antal flaggor ner och minst en flagga blev nerskuren för Telge bostäder. Flaggorna utanför stadshuset är åter uppe men Telge AB som äger Telge bostäder låter hälsa att de ger upp.

pridehalv

Nordfront kunde i tisdags rapportera om att prideflaggorna utanför stadshuset i Södertälje hade blivit stulna. Flaggorna ersattes direkt på tisdagsmorgonen och kommunen valde också att anlita ett vaktbolag till att ”sköta” flaggorna. Under natten mot torsdagen kunde kommunen återigen konstatera att flaggorna var stulna då vaktbolaget missat att hala ner dem på natten. Kring niotiden på torsdagsmorgonen satt dock nya prideflaggor uppe.

Telge bostäder hade också blivit av med några prideflaggor under natten mot torsdagen. Var exakt detta skett är oklart men minst en flagga har blivit nerskuren.

— Flaggorna kommer inte att ersättas. Stången skulle i så fall behöva sågas ned, annars måste vi få tag på en skylift, säger Lenore Johansson, kommunikatör på Telge AB.

Källa:
Prideflaggorna stulna igen på flera platser


  • Publicerad:
    2016-07-28 22:00