TEKNIK. Fler och fler uppges använda appen ”Buycott” för att undvika varor producerade i Israel.


Här används Buycott för att undvika varor från GMO-vänliga företag.

Genom appen ”Buycott”, som kan installeras om du har en så kallad smartphone, kan man bojkotta företag och länder som man inte vill stödja när man är i affären. Genom att gå med i någon av flera olika grupper i appen kan man välja vad det är man vill bojkotta.

Under mitten på juli ska appen bara haft några hundra användare för att nu ha över en kvarts miljon, enligt Buycott:s hemsida.

Gruppen ”Länge leve Palestina, bojkotta Israel”, skapad av en tonåring i Storbritannien, har ökat lavinartat och ökade med 30 procent på bara tolv timmar efter att Israel startade sitt korståg i Gaza.

Ivan Pardo, en av personerna bakom Buycott, märkte på bara några veckor ett ökat intresse för appen. Sen exploderade det bara:

— Innan jag visste ordet av var Buycott på topp tio listan i Storbritannien och Nederländerna, den var nummer ett i flera länder i Mellanöstern. Appen uppmärksammades även i sociala medier, säger han.

Appen fungerar som så att den låter konsumenterna ”skanna” streckkoden på produkter och matvaror. Används Buycott tillsammans med den Israel-kritiska gruppen jämförs streckkoden mot ett register för att se om varan är producerad i Israel eller av Israel-vänliga företag.

Källa:
Buycott app gets public to boycott Israeli produce


  • Publicerad:
    2014-08-07 21:00