EUROPA. Italienska anarkister protesterade mot gränskontroller i Brennerpasset samtidigt som tusentals tyskar tog till gatan för att slåss emot Angela Merkel och för hennes avgång.

Merkel muss weg460x250

Brennerpasset mellan Österrike och Italien är en populär färdväg för migranter på deras väg mot det rikare norra Europa. Österrikes beslut om att skärpa gränskontrollerna i Brennerpasset har skapat våldsamma reaktioner hos en grupp italienska anarkister. Enligt lokal polis så är detta tredje uppslutningen av demonstranter på en månads tid och ikväll var det uppåt 600 personer på plats. 10 protestdeltagare har arresterats och två poliser har rapporterats skadade.

Samtidigt har tusentals människor tagit sig ut på gatorna i Berlin för att uttrycka sin frustration över det nuvarande läget. Det handlar om flera olika grupper och en av dem har under slagorden ”Merkel måste gå” samlat omkring 1000 personer. De är upprörda över att deras förbundskansler Angela Merkel förra året släppte in över en miljon asylsökare och det kaos det har skapat.

— Jag är här för min familj, för min kultur, vår identitet, vårt arv och vår framtid, säger en demonstrant.

— Vi är här för att ta tillbaka våra rättigheter. Vi är européer och om vi ger bort våra länder, vart ska vi då gå? säger en annan.

Motdemonstranter från ett antal olika ”antifascistiska” organisationer har dock stormat de polisbarriärer som försökt separera grupperna. Bland annat har glasflaskor kastats på polis och polisen har svarat med tårgas. Flera demonstranter har blivit gripna, enligt en talesman för polisen i Berlin.

Se film från den tyska demonstrationen nedan:

Ryska RT som gjort filmen belyser det faktum att det var ”antifascisterna” som bråkade och greps av polisen.

Källor:
Scuffles, extra police deployed in Berlin as thousands rally for & against Merkel’s policy (VIDEO)
Migration crisis: Italians protest over Austria border fence plan


  • Publicerad:
    2016-05-08 01:40