INRIKES. Missnöjda ”flyktingbarn” gick lös på inredningen i deras boende och smetade avföring i köket. Föreståndaren har tvingats kontakta en saneringsfirma.

Under tisdagsnatten blev boendet Ciceronen i Timrå vandaliserat av en eller flera gärningsmän. Föreståndaren Ulla Winberg har anmält händelsen till polisen.

Enligt anmälan ska möbler ha förstörts och både sirap och yoghurt ska ha hällts ut. Förutom detta ska gärningsmännen även ha smetat ut avföring i hela köket, över föreståndarens dörr samt på golvet i flera av boendets utrymmen. Winberg har låtit stänga köket och kontaktat en saneringsfirma.

Det finns i nuläget inga misstänkta men anledningen till att boendet vandaliserats tros vara att ”barnen” är missnöjda med den skattefinansierade service som erbjuds på boendet.

— De tycker bland annat att det är för lite aktiviteter, och de vill ha en annan typ av mat, säger Winberg.

Så sent som i tisdags kväll hade personalen på boendet och ”barnen”, med hjälp av tolkar, ett möte för att diskutera de missnöjen som finns. Flera av de boende var då väldigt arga. Därför ser föreståndaren Winberg vandaliseringen som en typ av protest.

— Ungdomar protesterar. De är inte nöjda, säger hon.

Winberg tycker händelsen är oacceptabel och anser att de boende bör rapportera skriftligt om det är något de är missnöjda med. Något som de boende inte verkar hålla med om.

Källa:
Omfattande skadegörelse på boende för flyktingbarn


  • Publicerad:
    2015-05-14 22:00