FRÄMLINGSINVASIONEN. Under onsdagen gick Nederländerna till val, och resultatet är uppseendeväckande. För första gången har ett renodlat främlingsparti valts in i parlamentet.

Partiet Denks grundare Tunahan Kuzu och Selçuk Öztürk.

Efter onsdagens val i Nederländerna står det klart att ett turkiskt parti valts in i parlamentet. Partiet Denk som grundades av turkarna Tunahan Kuzu och Selçuk Öztürk fick två procent av rösterna och tre mandat. Högst upp på partiets agenda står bland annat bättre relationer med Turkiet, fortsatt massinvandring och införandet av ett ”rasistregister”.

Syftet med ”rasistregistret” är att medborgare som fällt ”diskriminerande uttalanden” i ”omfattande mängd” ska förbjudas att arbeta inom offentlig sektor. Denk föreslår även upprättandet av en tusen man stark ”rasist-polis” i syfte att straffa ”rasistiska” medlemmar av värdbefolkningen, samt införandet av en ”mångfaldskvot” inom offentlig sektor och företagsstyrelser.

I övrigt visar resultatet att socialdemokratiska PVDA decimerats medan liberala VVD behåller förstaplatsen trots en viss väljarflykt. Andraplatsen går till invandringskritiska PVV, tätt följt av kristdemokratiska CDA och vänsterliberala D66. Noterbart är även att miljöpartiet GroenLinks går framåt och vinner sjätteplatsen, samtidigt som kulturnationalistiska Forum för Demokrati valts in med två mandat.

Källor:
Trouble brewing in Netherlands as Erdogan supporters win first seats in Dutch election
Holland: Immigrant-Muslim Party Wants “Racism Police” to go after Free Speech
Tweede Kamerverkiezingen 2017
Inclusieve-samenleving


  • Publicerad:
    2017-03-16 19:16