Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Israel påverkade valet i USA för att Trump skulle vinna

Av Redaktionen, 2020-05-04
redaktionen@nordfront.se

JUDISK MAKT. Det var inte Ryssland som påverkade presidentvalet i USA 2016. Det var Israel.

FBI-dokument som tidigare har varit hemliga visar att det fanns täta kontakter mellan Israel och den blivande amerikanske presidenten Donald Trumps valkampanj.

Muellerundersökningen som genomfördes för att undersöka om det fanns någon rysk påverkan på valet 2016 upptäckte också Israels påverkansoperationer på samma val, men dokumenten har genomgått omfattande redigering för att inte avslöja särskilt känsliga uppgifter.

De nyligen släppta men maskerade FBI-dokumenten visar att Israels regering kontaktade Trumps presidentvalskampanj och erbjöd ”viktig underrättelseinformation”.

I ett av de släppta dokumenten varnar en tjänsteman som verkar vara en israelisk minister att ”Trump skulle bli besegrad om vi inte intervenerade”.

Han meddelade också en av Trumps kampanjledare att ”nyckeln ligger i dina händer”.

De tidigare hemligstämplade dokumenten släpptes på begäran för en rättegångsförhandling som rör mediebolagen AP, CNN, The New York Times och Washington Post.

De offentliggjorda dokumenten visar att det var Israel, inte Ryssland, som i hemlighet påverkade det amerikanska presidentvalet.

Uppgifterna i stort sett ignorerade i USA
Journalisten och författaren Alison Weir skriver att alla ovanstående nyhetsbolag utom ett av dem, i sin nyhetsförmedling ignorerade den uppenbara kopplingen mellan Israel och valet 2016.

Israeliska medier har däremot varit snabba att rapportera om det.

Nyligen släppta FBI-dokument visar att Roger Stone, en kampanjledare under Trumps kampanj 2016, hade en eller fler toppmöten med den israeliska regeringen som ville hjälpa den republikanske kandidaten att vinna presidentvalet”, skrev israeliska i24 News.

Spännande antydningar om påstådda hemliga kontakter kom i ljuset av nyligen släppta FBI-dokument”, skrev Ha’aretz.

Den första tidning att rapportera om saken var The Times of Israel:

FBI-dokumenten, som innehåller långa strukna avsnitt, innehåller en uttrycklig referens till Israel och en till Jerusalem, och en serie möten med en minister, en kabinettssekreterare, en minister utan offentlig post i kabinettet som hanterar frågor om försvar och utrikespolitik, med PM och med premiärministern”.

The Times of Israel påpelkar att ”PM” refererar till Benjamin Netanyahu, Israels premiärminister.

En referens till den icke namngivne PM i materialet lyder som följer: ”På eller runt 28 juni 2016 meddelade [namnet struket] Stone: ”Återvänder till D.C. efter brådskande överläggningar med PM i Rom. Måste träffa träffa dig ons. kväll och med DJ Trump torsdag i [New York City]. Netanyahu gjorde ett statsbesök till Italien mot slutet av juni 2016.

Netanyahu och Hanegbi påverkade USA-valet
Tidningen påpekar också att ”den israeliska regeringen hade också en minister utan kabinettspost, Tzachi Hanegbi, som utsågs i maj med ansvar för försvar och utrikesfrågor”.

Ha’aretz skriver också att Hanegbi är den trolige kontaktmannen, och bekräftar att han ”var i USA på de datum som nämns och närvarade bland annat när det första israeliska exemplaret av stridsflygplanet F-35 rullades ut från en Lockheed Martin-fabrik i Fort Worth, Texas.

Flygplanet överlämnades som en gåva till Israel, som också är det enda land förutom USA självt som har tillstånd att modifiera F-35 planen själva, både bestyckning och elektronik, för att få skräddarsydda lösningar mot sina fiender.

Ett affidavit – en skriftlig försäkran under ed – som tidigare varit hemligstämplat av FBI lyder:

På eller runt 12 augusti 2016 meddelade [namn struket] Stone, ”Uppfattat, hallå från Jerusalem. Några framsteg? Han kommer att besegras om vi inte intervenerar. Nyckeln ligger i dina händer! Tillbaka i USA nästa vecka.”

Ett annat avsnitt av samma affidavit lyder:

Den 20 augusti 2016 sade Corsi till Stone att de behövde möta [namn struket] för att avgöra ”vad, om något, Israel planerar att göra i okt.”

Corsi är en referens till Jerome Corsi, en prosemitisk kommentator och författare, känd för sina extremistiska uttalanden.

Roger Stone, som sedan länge varit Trumps förtrogne och som arbetade med Trumps valkampanj, dömdes på alla sju åtalspunkter mot honom under Muellerutredningen, för att tillsammans med Ryssland konspirerat i en påverkanskampanj mot USA för att få Trump vald till president.

Stone har hela tiden förnekat att han gjort något fel, och kritserat anklagagelserna mot honom för att vara politiskt motiverade, främst från demokratiskt håll. Det amerikanska advokatsamfundet kom fram till att Muellers utredning ”inte fann tillräckliga bevis för att president Donald Trumps kampanj koordinerades med Ryssland för att påverka valet 2016”.

Djupa kopplingar till Arthur Finkelstein
Ha’aretz skriver också att ”ett oproportionerligt antal personer som granskats eller utfrågats i Muellers undersökning – oligarker, rådgivare och IT-specialister – hade också kopplingar till Israels etablissemang”.

Det är kanske värt att nämna att både Stone och Trumps dömde kampanjchef Paul Manafort samarbetade nära med med Netanyahus legendariske strateg och världsledande smutskastningskampanjledaren, den nu döde Arthur Finkelstein. De, och andra, var kända som ”Arthurs pojkar”.

Arthur Finkelstein med sin vän Benjamin Netanyahu 1999.

Den homosexuelle politiske konsulten Arthur Finkelstein var den som fick fram Netayahu till makten genom en synnerligen ful smutskastningskampanj mot hans politiske motståndare Shimon Peres.

Hans sista insats i livet var att lobba fram Viktor Orbán som Ungerns premiärminister genom att som huvudnummer smutskasta juden György ”Gerorge Soros” Schwartz och utse honom till landets fiende.

Det amerikanske justitiedepartementet försökte först behålla hemligstämplingen av FBI-dokumenten. USA:s assisterande riksåklagare, juden Aaron Zelinsky, hävdade att ett offentliggörande av dokumenten skulle hota pågående utredningar och ”tredje parts integritet”. De släppta dokumenten antyder att en av dessa tredje parter var staten Israel.

Zelinsky är en prosemit som länge var en del av Muellers team. Han hade tidigare bott i Israel och arbetat som jurist för Israels högsta domstol. För tillfället är han aktiv i Baltimores synagoga som har täta kontakter med Israel, skriver Alison Weir.

Alla starka kandidater har judisk finansiering
Weir nämner också att Trumps finansiärer är judar, ofta med dubbla medborgarskap, det vill säga israeliska medborgarskap. Trumps viktigaste finansiär och mentor har varit juden Sheldon Adelson som också offentligen sagt att han ångrar att han tjänstgjorde i amerikanska armén istället för i den israeliska.

Men det demokratiska partiet finansieras också av judar som har prosemitiska intressen. Bill och Hillary Clinton backades upp av bland andra den israeliska storfinansiären Haim Saban. Faktum är att många av Demokraternas presidentkandidater har finansierats av israeler.

Bögen Pete Buttigieg, som ”gifte sig” förra året, hade 18 prosemitiska israeliska dollarmiljardärer som stödde honom.

Som om det inte vore nog, samarbetar flera av dessa judiska prosemiter med varandra utanför själva presidentkandidatsfinansieringarna. Sheldon Adelson och Haim Saban sambarbetade 2015 om ett toppmöte i Las Vegas på Adelsons Mandalay – arena för USA:s rapporterat största masskjutning i historien år 2017 – för att samla in pengar i kampanjer och aktivism för Israels skull. Minimidonationen vid tillfället var 1 miljon dollar.

Under 2018 samarbetade Saban med den republikanske judiske finansiären Paul Singer om en politisk middag med Trumps ”fredsteam” inför skrivandet av ”fredsplanen” för Mellanöstern och ”problemet Palestina”.

CIA:s före detta underrättelseofficer Philip Giraldi skriver att justitidepartementet borde släppa fram alla delar som gäller Israel.

Vi vet redan att Israel ingrep genom [Trumps rådgivare och judiske svärson] Jared Kushner och Michael Flynn att störa en FN-omröstning medan Barack Obama fortfarande var president. Amerikanerna behöver få veta alla fakta om yttre inblandning i vårt val och vår utrikespolitik. Vi ger Israel mer än 10 miljoner dollar om dagen och har rätt att få veta i vilken grad Israel var skyldigt till att korrumpera våra valda politiker och manipulera vår valprocess.


  • Publicerad:
    2020-05-04 14:30